Olet mitä syöt - MTV3

Uusi Olet mitä syöt -kausi alkaa: Niko Saarinen järkyttyy tappavasta ruokavaliostaan

– Minua on kutsuttu laihaksi läskiksi, toteaa Niko Saarinen Olet mitä syöt -sarjan uuden kauden avausjaksossa. Some- ja tv-persoona tunnustaa olevansa tyytymätön kehoonsa. Kiireinen ja huonosta itsetunnosta kärsivä mies ei juuri pohdi ravintoarvoja ahmiessaan nouto- ja roskaruokaa. Tulokset näkyvät Nikon vyötäröllä sekä kroonisena väsymyksenä ja mielialan vaihteluina.

Nikon luokse saapuva lääkäri ja hyvinvointiasiantuntija Pippa Laukka kuulee lisää tunnustuksia. Niko pelkää jatkuvasti kadulla kävellessään, että ihmiset ajattelevat hänen rupsahtaneen. Siksipä Niko on sortunut käyttämään somessa kasvoja kaventavia filttereitä.

Pippa kauhistuu nähdessään Nikon keittiössä yhden viikonlopun jäljiltä läjän tyhjiä noutoruokakasseja. Vielä kamalampaa on avata Nikon ruokakaapit, joista tippuu mikroaterioita ja suklaapatukoita suoraan syliin.

Nikon viikon ruokavaliosta löytyy sushien ja hampurilaisten lisäksi pizzaa, lihapiirakoita, suklaata sekä litrakaupalla olutta ja siideriä. Pippa toteaa suoraan, että ennen pitkää Nikon tappava ruokavalio aiheuttaa monielinvaurioita. – Sisuskalut tirisee, verisuonet paukkuu ja aivojen verenkierto häiriintyy, Pippa toteaa tylysti.

Lisää kylmiä totuuksia paljastuu verikokeista, jotka kertovat päälle kolmikymppisen Nikon verisuonten olevan 40-50-vuotiaan tasolla. Myös liiallinen alkoholinkäyttö on nostanut Nikon maksa-arvot vaarallisen korkealle.

Pippa lisää Nikon ruokavalioon hyviä hiilihydraatteja ja määrää tämän treenaamaan liikuntaa viidesti viikossa. Projekti alkaa kuitenkin luisua alamäkeen, kun Niko ryhtyy noudattamaan 1200 kalorin päivittäistä rajaa.

Apua haetaan lopulta kehotietoisuusvalmentaja Hanna Brotherukselta, joka yrittää Pipan kanssa luotsata Nikon takaisin oikeille raiteille.

Olet mitä syöt -sarjan uusi kausi alkaa tänään MTV3:lla kello 20.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: MTV322.09.2021 05:30
Katso myös
Olet mitä syöt -ohjelman Pertti Salovaara: Olen koukussa energiajuomiin!
Olet mitä syöt: Niko Saarinen potee kehotyytymättömyyttä
Olet mitä syöt: Nyt karistetaan julkkisten koronakiloja