Selviytyjät Suomi - Nelonen

Tuplapudotus Selviytyjissä – joukkueet menivät uusiksi

Illan Selviytyjät Suomi -kilpailussa heimot sekoitettiin ja kaksi kilpailijaa passitettiin ulos saarelta. Lisäksi yksi joutui kotimatkalle.

Keltainen Torrido-heimo lähetti Aarni Mikkolan kotimatkalle Selviytyjät Suomi -ohjelmassa viikko sitten. Illan jaksossa nuotion äärelle kerääntyneet heimon jäsenet juttelevat Aarnin pudottamisesta, ja Eija Kantola liikuttuu kyyneliin asti. Hän soimaa itseään petturuudesta. Seuraavana aamuna Hylättyjen saarella Susanna Penttilä ottaa Aarnin vastaan riemusta kiljuen. 

– I'm back, bitches, Aarni veistelee.

Torridon leirissä kärsitään huonoista yöunista. Heimo päättää purkaa laavun ja rakentaa uuden Viki Eerikkälän antamilla vinkeillä. Sademyrsky yllättää ja kastelee heidät ennen kuin uusi suoja ehtii valmistua. 

Punaisessa Caleton-heimossa Daniel Lehtonen kärsii koti-ikävästä. Helmeri Pirinen punoo suunnitelmaa, kuinka he saisivat Danin kolikon ennen kuin he äänestävät tämän ulos. Viki löytää puuhun kätketyn koskemattomuusamuletin ja päättää kertoa siitä myös muille. Dani tietää, että jos heimo häviää koskemattomuuskilpailun, hänelle tulee lähtö. Dani antaa kolikkonsa Tuuli Oikariselle.

Torrido-heimon Paul Uotila liittoutui jo pelin alkumetreillä Eveliina Tistelgrenin kanssa. Paul uskoo, että heidän liittonsa pitää loppuun asti.

– Meillä on sellainen sopimus, että viemme tämän yhdessä loppuun saakka ja kerromme toisillemme kaiken. Mulla on häneen sataprosenttinen luotto, Paul avautuu kameralle. 

Eve kertoo olevansa yllättynyt siitä, kuinka vahvasti Paul uskoo heidän liittoonsa. 

– Mulla heräsi epäilys, että heillä on Jon Jonin kanssa ydinliitto, jos he ovat ystäviä. Nyt olen varma, että Paul ajattelee meidän oleva ydinliitossa. Mulla on huono fiilis siitä, että olen sopinut kahden ihmisen kanssa ydinydinliiton, Eve sanoo viitaten sopimukseensa Shirly Karvisen kanssa.

Pakka menee sekaisin

Ennen päivän koskemattomuuskilpailua juontaja Juuso Mäkilähde yllättää heimot odottamattomalla käänteellä.

– Koskemattomuus on jälleen pelissä. Ennen kuin kisataan, heimojen vanhimmat ottakaa heimolippunne ja siirtykää toiselle puolelle. On tullut aika sekoittaa heimot. Lauri ja Eija – te olette heimojenne kapteenit ja teillä on valta valita heimonne jäsenet. Saatte keskustella valinnoista heimojäsenien kanssa, mutta sananne on laki, Juuso selostaa.

Sekoituksen jälkeen Caletoniin kuuluvat Lauri Salovaaran lisäksi Eveliina Tistelgren, Heikki Sorsa, Tuuli Oikarinen, Sanna Pikkarainen ja Daniel Lehtonen

Torridoon kuuluvat uuden jaon jälkeen Eija Kantolan lisäksi Helmeri Pirinen, Viki Eerikkälä, Shirly Karvinen, Bea Toivonen ja Paul Uotila

Juuso Mäkilähde kertoo osallistujille, että viimeiseksi valintatilanteessa jäänyt Jon Jon Geitel saa valita itselleen kaksintaisteluparin. Hermoja ja sorminäppäryyttä vaativan kaksintaistelun voittaja jatkaa kilpailua Caleton-heimossa. Häviäjän kilpailu päättyy tähän. 

Jon Jon valitsee taisteluparikseen Danin. Jon Jon aloittaa Huojuva torni -nimellä tunnetun pelin tärisevin käsin, mutta onnistuu lopulta voittamaan tiukan kilpailun. Dani on neljäs kilpailija, joka poistetaan saarelta. Danin poistuttua alkaa varsinainen koskemattomuuskilpailu, jossa joukkueet kuljettavat palapelin palaa esteiden yli. Torrido häviää kilpailun. 

Tunteet nousevat pintaan

Torridon heimossa Paul ja Eija tietävät olevansa liipaisimella, ja he etsivät sinnikkäästi koskemattomuusamulettia. Ennen heimoneuvostoa he avautuvat toisilleen. Kummankin silmäkulmat kostuvat, koska he eivät haluaisi äänestää toisiaan. 

Heimoneuvostossa putoajasta ei jää epäselvyyttä. Paul saa ratkaisevat äänet ja hänet äänestetään pois. Häntä odottaa tervetuloviesti Hylättyjen saarelle.

– Päällimmäisenä ajatuksenani on toivon kipinä ja koston himo. Meille jaellaan toivon rippeitä, mutta aion pitää kynsin ja hampain kiinni tästä paikasta, Paul toteaa.

Hylättyjen saarella Aarni ja Susanna joutuvat kaksintaisteluun, jossa heidän on vieritettävä pallot puisen alustan koloihin. Aarni voittaa kaksintaistelun ja Susannan kisa päättyy lopullisesti. Susanna testamenttaa kolikkonsa kisakumppanilleen.

 

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 19.30. Seuraavan viikon jakso katsottavissa etukäteen Ruutu+-palvelussa.


Teksti Nanna Drummond Kuvat Lars Johanson / Nelonen Media19.09.2021 09:30
Katso myös
Yllätyskäänne Selviytyjissä: Häikäilemättömin peluri putosi kisasta!