Kesäterassi - MTV3

Tuija ja Lorenz aloittavat jälleen kesätyönsä

Antero Mertaranta juontaa tämänkertaisen Kesäterassin viimeisen viikon.

Jo perinteikkääksi muodostunut Kesäterassi-keskusteluohjelma alkaa jälleen. Helsingin Kauppatorin kupeessa kuvattava arki-iltojen jutusteluhetki aloittaa jo viidennen kautensa.

Ohjelmaa vetävät aiempien vuosien tapaan Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman. Tänä kesänä oman juontoviikkonsa saa myös paremmin urheiluselostajana tunnettu Antero Mertaranta.

Asiaan mennään nopeasti

Kesäterassiin on valittu aina vieraita kulttuurikentän ja yhteiskunnan monelta laidalta. Tällä kaudella mukana ovat muun muassa laulajat Erika Vikman ja Maija Vilkkumaa, kirjailijat Sofi Oksanen ja Mauri Kunnas, kokit Hanna Gullichsen ja Henri Alé, näyttelijät Tommi Korpela, Roope Salminen ja Christoffer Strandberg sekä poliitikko Paavo Arhinmäki.

Pehkosen ja Backmanin mukaan puolen tunnin keskusteluissa on päästävä heti asiaan kiinni.

– Kaiken a ja o on hyvä taustatyö. Jokaisessa ihmisessä on jotain mielenkiintoista. Mutta jos läsnäoloa ei pystytä rakentamaan, niin haastattelusta ei tule mitään, Backman sanoo. 

– Sekin on aina lähtökohta, että vieras lähtisi myös hyvillä mielin pois meidän luota. Samaa tunnelmaa toivon kotikatsomoihin, ohjelman kesäisen rentoa luonnetta painottava Pehkonen kommentoi.

Politiikkaa, kulttuuria ja urheilua

Osalle katsojista saattaa tulla yllätyksenä, että urheiluselostajana profiloitunut Antero Mertaranta lähtee viikon ajaksi vetämään Kesäterassin kaltaista keskusteluohjelmaa.

– Idea lähti yksinkertaisesti siitä, että neuvottelimme talon (MTV) kanssa siitä, voisinko urheilun lisäksi tehdä muunlaistakin ohjelmaa. Olenhan minä ollut haastattelemassa vieraita muun muassa Huomenta Suomessa, Mertaranta muistuttaa.

Mertarannan osuus sijoittuu Kesäterassin kauden loppuun 2.–6. elokuuta ja hänen vierainaan ovat Timo Soini, Nanna ja Jere Karalahti, Jukka Puotila ja Teemu Rannikko, Eino Grön ja Pete Parkkonen sekä Jukka Jalonen ja Juho ”Jussi” Olkinuora.

– Olen laajasti kiinnostunut esimerkiksi politiikasta ja historiasta. Soinin mukaan saaminen oli itselleni aika itsestään selvä asia, hänen tarinansa on niin kiinnostava, Mertaranta kertoo.

– Karalahdet taas ovat käsittääkseni ensimmäistä kertaa tämän kaltaisessa televisiohaastattelussa. Olen luonnollisestikin erittäin iloinen, että sain heidät vieraikseni, itse haastateltavia hankkimassa ollut Mertaranta riemuitsee.

Kesäterassi alkaa MTV3:lla maanantaina 5. heinäkuuta kello 19.30.


Teksti: Toni Keränen I Kuva: MTV05.07.2021 08:00
Katso myös
Antero on valikoiva penkkiurheilija
Tommy Hellstenin uusi keskusteluohjelmasarja alkaa tänään
Janne tavoittelee illalliskeskustelujen tunnelmaa