Viikon Parkkonen - AlfaTV

Tommi tarjoilee politiikkaa rennosti

Tommi Parkkonen lopetti työnsä iltapäivälehdessä ja siirtyi AlfaTV:n palvelukseen.

Perjantaina 13. elokuuta AlfaTV:lla alkaa toimittaja Tommi Parkkosen vetämä keskusteluohjelma Viikon Parkkonen.

– Alun perin visioimme ohjelmaa tematiikalla ”politiikkaa rennosti ja ymmärrettävästi”. Katsojan ei tarvitse tietää politiikan sisäpiirin termejä kuten vaikkapa TP-UTVA, Parkkonen kuvailee.

Aiheet ja vieraat ovat tiukasti kiinni lähetysviikon tapahtumissa, mutta yksi toiminta-ajatus Parkkosella on jo selvillä.

– Yritän välttää vieraissa niin sanottuja päivystäviä dosentteja. Lähinnä mukana on kansanedustajia ja ministereitä.

Hölmö hölisee

Parkkonen on viime vuosina ollut näkyvä yhteiskunnallinen keskustelija jo Iltalehden politiikan toimittajan päivätyönsä johdosta. Nyt tuo ajanjakso on päättynyt.

– Olin 31 vuotta Iltalehdessä. Lähtöäni voin kommentoida vasta marraskuussa, jolloin niin sanottu lojaliteettivelvollisuuteni Iltalehteä ja Alma Mediaa kohtaan päättyy.

– Roolini Iltalehden toimittajana ja eri tv-ohjelmien vieraana on ollut olla niin sanottu hölisevä hölmö. Olen kritisoinut politiikkaa ja journalismia silloin kun siihen on ollut aihetta. Aion jatkaa linjaa olemalla oma itseni, hyvässä ja pahassa.

Tarjouksesta ei voinut kieltäytyä

AlfaTV tiedusteli Parkkosen kiinnostusta ohjelmantekoon jo noin vuosi sitten.

– Kun minun ja Iltalehden tiet erkanivat keväällä, kanavalta kysyttiin uudestaan. Tuli niin sanotusti tarjous, josta ei voinut kieltäytyä, Parkkonen määrittelee.

– Ja onhan se hauskaa, että julkisesti poliittisesti äärioikeistolaiseksi, uskonnolliseksi foliohattukanavaksi leimattu AlfaTV pyytää käynnistämään uutis- ja ajankohtaistoimintaansa kirkkoon kuulumatonta liberaalivasemmistolaista.

– Minulle oli periaatteellisesti tärkeää, että Alfa sitoutuu nyt Julkisen sanan neuvostoon ja että omistajiksi tuli prominentteja nimiä kuten Keskisuomalainen.

Viikon Parkkonen AlfaTV:llä perjantaisin kello 19.30.


Teksti: Toni Keränen I Kuva: AlfaTV13.08.2021 03:00
Katso myös
MOT-Matti palaa ruutuun
Luvassa visuaalisempaa uutisjournalismia
Matti Rönkä arvostaa dekkareissa tunnelmaa
Sanna Ukkola häädettiin BB-talosta