MTV3

Tänään Olet mitä syöt -ohjelmassa: Raju määrä rakkauskiloja varjostaa ensitreffiparin arkea

Kaksi vuotta sitten toisilleen tuntemattomat Ville Manner ja Anniina Marjamäki sanoivat tahdon Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Sen jälkeen pariskunnan arjessa on riittänyt rakkautta mutta ei järkeviä elämäntapoja.

Kiireisten yrittäjien ruokavalio on täynnä nopeasti valmistettua ja ravintoarvoiltaan olematonta mättöä. Lisäksi Anniina napostelee herkkuja pitkin päivää. Villen kompastuskivi on puolestaan välipalojen puute, mikä johtaa varsinkin illan tullen ylensyömiseen ja stressitason nousuun.

Kummallekin on kertynyt 15 kiloa lisää painoa saman katon alle muuttamisen jälkeen. Tämä ei yllätä Pippa Laukkaa, kun hyvinvointilääkäri avaa ensitreffiparin jääkaapin sekä paljastaa kuivakaapista löytyvän herkkuvaraston.

– Tukkivaa mättöä, joka tukkii kyllä nälän, mutta samalla verisuonet, Pippa täräyttää.

Viikon ruokalista kerralla nähtynä on kummallekin järkytys. Pöytä notkuu sokeria, suolaa ja kovia rasvoja. Pöydän ainoat vihannekset ovat pakastepizzan päältä löytyvät pikkutomaatit.

– Tuli suorastaan yökötys, kun tajusin, että näinkö huonosti me syödään. Aika pahalta tuntuu, Ville toteaa.

Pariskunnan tyrmistys syvenee, kun Pippa luettelee lukuja. Anniinan yhden päivän sokeriannos on 400 grammaa, joka on kahdeksankertainen määrä suosituksiin nähden. Ville käyttää puolestaan viikossa 75 grammaa suolaa, joka on yli puolet suositellusta määrästä.

Pipalle kyseessä on tuttu kuvio. – Kun kaksi ihmistä rakastuu, he tuovat yhteiseen pöytään omat ruokailutottumuksensa. Villen ja Anniinan kohdalla toinen on tuonut suolan ja toinen sokerin.

Elämäntaparemontti alkaa laboratoriokokeilla, joiden tulokset saavat pariskunnan aidosti huolestumaan. Varsinkin Anniinan huomattavan korkea sydäntautiriski sekä mahdollisuus sairastua kakkostyypin diabetekseen vetää hiljaiseksi.

Pippa laittaa pariskunnan ruokavalion ja ateriarytmin kokonaan uusiksi. Yhteiseksi liikuntamuodoksi valitaan sauvakävely, joka onkin Villelle tuttu laji. Sen lisäksi pariskunta käy personal trainerin luona kahdesti viikossa parantamassa lihaskuntoaan. Pippa nostaa viikon kokonaistreenimäärän viiteen kertaan.

Koitoksen puolivälissä Pippa kutsuu Anniinan haastamaan itsensä kajakkimelonnalla. Villelle sattuu puolestaan paha työputki, ja pakkaa saapuu sekoittamaan vielä perheeseen saapuva koiranpentu.

Lopulta kahdeksan viikon puristus tulee kuitenkin päätökseen, ja loppulukemat saavat niin Villen, Anniinan kuin Pipankin hymyilemään.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin kello 20.00.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: MTV29.09.2021 12:00
Katso myös
Olet mitä syöt -ohjelman Pertti Salovaara: Olen koukussa energiajuomiin!
Olet mitä syöt: Niko Saarinen potee kehotyytymättömyyttä
Olet mitä syöt: Nyt karistetaan julkkisten koronakiloja
Uusi Olet mitä syöt -kausi alkaa: Niko Saarinen järkyttyy tappavasta ruokavaliostaan