Tänään Olet mitä syöt -ohjelmassa: Missikeisarinna paljastuu karkkihiireksi

Muun muassa Miss Suomi -kilpailun omistajana tunnettu Sunneva Sjögren on tolkuton karkin puputtaja. Sokeripommeja kulkeutuu Sunnevan suuhun liukuhihnavauhtia ja tämä näkyy myös rouvan vyötäröllä.

”Karkkihiireksi” itsekin tunnustautuva Sunneva laittaa epäterveellisen napostelun jatkuvan tien päällä olemisen piikkiin. Sjögren sahaa kolmen kaupungin väliä noin 40 000 kilometriä vuodessa ja tunnustaa pitävänsä namupussia esillä autossa kaiken aikaa. Mikäli aamiainen ja jopa lounas jää väliin, korvataan nämä salmiakkiaakkosten ja muiden mässyjen muodossa.

Äitinsä epäterveellisestä syömisestä on huolissaan myös tytär Isabella, joka on pannut merkille Sunnevan jatkuvan väsymisen. Myös missiemo itse myöntää ottavansa päivätorkkuja jatkuvasti, koska tuntee olevansa kaiken aikaa niin poikki.

Jääkaappitarkastuksen tekevä Pippa Laukka toteaa Sunnevan ruokavalion muodostuvan karkin ohella pääosin voista ja kermasta. Tuorejuustot, pekoni ja karjalanpiirakat kuuluvat missiemon suosikkeihin, eikä Pippa näe niissä kohtuudella käytettynä mitään pahaa. Sunnevan tapauksessa ne kuitenkin muodostavat koko ruokavalion sokerin lisäksi.

Sjögren kertoo herätyshetkestään, kun vuosi sitten reilussa koossa ostetut lasketteluhousut eivät enää mahtuneet päälle.

– Tajusin, että viidestä kymmeneen kiloa on nyt pakko saada pois, Sunneva toteaa. Hän ei kuitenkaan halua Pipan mittaavan vyötäröään vaan haluaa käyttää housuja tavoitemallina.

Missiemon viikon ruokalista sisältää odotetusti järkyttävän paljon sokeria ja höttöhiilareita. Pippa toteaa, että pöydän ainoat vihreät elementit näyttävät löytyvän irtokarkkikulhosta.

– Apua, olenko oikeasti näin pöllö, että tuhoan itseäni sisäisesti, Sunneva parahtaa nähdessään yhden päivän aikana nauttimansa sokerimäärän samaan kulhoon puristettuna.

Laboratoriokokeet paljastavat, että Sunneva kärsii varastoraudan ja D-vitamiinin puutteesta. Erityisen huolissaan Pippa on kuitenkin missiemon erittäin huonoista kolesteroliarvoista.

Sunnevan uusi ruokavalio sisältää erityisesti raudan, kuidun ja D-vitamiinin lähteitä. Liikuntaa koti- ja ulkojumpan muodossa Pippa määrää missiemolle viidesti viikossa.

Kahdeksan viikon kuluttua nähdään onnistuuko Sunneva vielä sujahtamaan rakastamiinsa laskettelupöksyihin.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla tänään klo 20.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: MTV06.10.2021 12:00
Katso myös
Olet mitä syöt -ohjelman Pertti Salovaara: Olen koukussa energiajuomiin!
Olet mitä syöt: Niko Saarinen potee kehotyytymättömyyttä
Olet mitä syöt: Nyt karistetaan julkkisten koronakiloja
Uusi Olet mitä syöt -kausi alkaa: Niko Saarinen järkyttyy tappavasta ruokavaliostaan
Tänään Olet mitä syöt -ohjelmassa: Raju määrä rakkauskiloja varjostaa ensitreffiparin arkea