Syke - Ruutu+

Syke-sarjan Leena Pöystiä kaivataan iltaisin kotona – lasten kasvettua hän haluaa teatterieläimeksi

Leena Pöysti on televisiodraamojen kestokasvo. Hän haaveilee paluusta teatterilavoille.

Leena Pöysti on saanut tehdä töitä pitkään kahdessa rakastetussa sarjassa, Sykkeessä ja Robassa. Robaa on esitetty vuodesta 2012 ja Sykettä vuodesta 2014 lähtien. 

Leena Pöysti esittää Robassa rikostutkija Maikki Kurkelaa. Sarjan viides kausi pyörii parhaillaan C Moressa.

– Olen erittäin onnekas. Molemmissa on erityisen hienot työryhmät, ja roolini ovat niissä hyvin erilaiset. Olen aina ajatellut tekeväni Roban viimeistä tuotantokautta, kunnes on taas pyydetty mukaan tekemään lisää. Syke on sen sijaan jatkunut tasaisemmin, Leena juttelee. 

Sykettä tehdään rima korkealla. Koko tuotantoryhmälle on tärkeää, että sarja jäljittelee mahdollisimman tarkasti aitoa sairaalamaailmaa. Faktojen on oltava oikein.

– Koemme työmme tärkeäksi ja laitamme sen esittämiseen kaiken osaamisemme. Uteliaisuus ja arvostus sairaalamaailmaa kohtaan on lähtökohta työssämme.

Sykkeen 10. kauden jaksot pyörivät Ruutu-palvelussa. Kauden alussa keskenmenosta toipuva Johanna määrätään töihin puhelinpäivystykseen, vaikka tämä haluaisi näyttää kyntensä uusissa, haastavimmissa tehtävissä. 

– Johanna ja Max eivät ole samassa maailmassa menetyksen jälkeen, ja heillä riittää siinä selviteltävää.  Johanna on tehnyt hirveästi töitä uransa eteen, joten ammatillinen arvostus on tosi tärkeää tuollaiselle kympin tytölle. Hän ei kuitenkaan lannistu, koska uskoo olevansa oikealla tiellä, Leena kertoo kaudesta.

Sykkeen 10. kausi alkoi kesäkuussa Ruudussa . Edellinen kausi esitetään Livillä syyskuussa.

Leena on työskennellyt lähes koko elämänsä freelance-näyttelijänä. Hän muistelee erityisellä lämmöllä viimeisintä rooliaan teatterissa.

– Pari vuotta sitten näyttelin Espoon kaupunginteatterin Syyssonaatissa Satu Silvon kanssa. Se tyhjensi pajatson vähäksi aikaa. Se oli täydellistä, ja nautin siitä niin monella tapaa. Haluaisin vielä joskus elää teatterieläimen elämää, sitten kun kukaan ei ole suremassa, etten ole lukemassa iltasatua. Olisi ihanaa voida uppoutua siihen maailmaan samoin kuin ennen lapsia. On kuitenkin ihanaa, että lapsille on aikaa, koska se on tärkeää ja se kestää vain hetken.

Kesällä Leena nauttii vapaa-ajasta Etelä-Savossa sijaitsevalla mökillään.

– Mökillä hartiani putoavat viisi senttiä ja lataan voimia seuraavaan vuoteen. Kesään kuuluu lisäksi reissu Linnanmäelle ja toivottavasti myös Mäntään Banksyn näyttelyyn.


Teksti Nanna Drummond Kuvat Nelonen Media, MTV308.06.2021 08:00
Katso myös
Syke-sarjan uusi kausi Ruutuun kesäkuussa
Uusi naispoliisi tuo Robaan tilannekomiikkaa
Hän on Roban uusi komistus
Sykkeessä näyttelevä Helmi-Leena Nummela: Ahdistun verestä