Salatut elämät - MTV3

Susanna Laine aloittaa Salkkareissa tänään

Susanna Laine tekee uuden aluevaltauksen kameranäyttelemisen parissa ja aloittaa Salatut elämät -sarjassa Pihlajakadulta turvaa hakevan Marika Honkasen roolissa.

Kun Susanna Laine ilmoitti viime syksynä jättävänsä Puoli seitsemän -ohjelman suuren mediahuomion saattelemana, hänen puhelimensa pärähti saman tien, ja hänelle tarjottiin roolia Salatut elämät -sarjasta. Susanna oli nimenomaan halunnut Puoli seiskasta lähtiessään tehdä irtioton ja miettiä rauhassa, mitä tulevaisuudessa tekisi, joten päätös ei ollut yksinkertainen. 

– Kyllä minä sitä mietin ja pyörittelin muutaman viikon. Ajattelin, että en heti lähtisi mihinkään sitovaan. Tarjous tuli niin nopeasti. Mutta sitten kun kuvaukset alkoivat kuitenkin vasta helmikuussa, niin suostuin, hän muistelee. 

Hänen roolihahmonsa Marika Honkanen purjehtii Pihlajakadulle maanantain jaksossa. Marika on Susun sisko ja hänellä on tytär Daniela, jota näyttelee Lenita Susi. Marikan taustoista ei ole paljastettu enempää, mutta se tiedetään, että hän saapuu Pihlajakadulle hakemaan turvaa.

Susanna Laineen hahmon Marikan tytärtä esittää Lenita Susi.

Juontajana muisti kehittyi

Susanna kertoo tykänneensä päivittäissarjan tekemisestä kovasti. Juontajana tunnettu monitaituri on näytellyt kesäteattereissa jo vuosien ajan, mutta kameranäytteleminen oli hänelle aika lailla uutta. 

– On ollut paljon uutta opittavaa. Varsinkin kun kesäteatteri on enemmän estraditaidetta, niin nyt pitäisi näytellä pienemmin. Huomasin aluksi, että olin aika suurieleinen. Minulla on voimakkaat ilmeet muutenkin, niin on pitänyt opetella rauhoittamaan, hän kertoo.

Repliikkejä on tietysti paljon muistettavaksi, mutta Susanna uskoo, että juontajan työn myötä hänelle on kehittynyt hyvä lähimuisti, eikä tekstin painaminen mieleen ole ongelma.

– Kun on tehnyt paljon suoria lähetyksiä, ne on pakko muistaa. Ei siihen voi jäädä miettimään, hän muistuttaa.

Susanna nähdään jälleen kesällä Yle Olohuoneessa, joka toteutetaan yhdessä Puoli seitsemän -ohjelman kanssa.

Kaikki ovat samalla viivalla

Työyhteisönä hän pitää Salkkari-porukkaa erinomaisena. Mukana on paljon eri-ikäisiä ihmisiä, joilla on erilaiset taustat, mutta kaikkiin suhtaudutaan hänen mukaansa samanarvoisesti. 

– Siellä on positiivinen meininki. On konkarinäyttelijöitä ja kokemattomia näyttelijöitä, mutta ketään ei arvoteta. Minut on otettu hirveän hyvin vastaan, ja kollegat jeesaavat. Täytyy myös sanoa, että on ollut ihanaa olla vain yksi osa kokonaisuutta. Juontajana on itse veturina, ja on iso vastuu. Nautin siitä, että saa olla kyydissä mukana välillä. 

Juontotöitäkin riittää. Puoli seiskan jätettyään Susanna on tehnyt muun muassa SuomiLovea ja Yle Olohuonetta, joka jatkuu taas touko-kesäkuussa. Töitä on hänen mukaansa tällä hetkellä juuri sopivasti.

– Vaikka olen ollut mukana monissa ohjelmissa, freelancerin elämä on vapaata. Töitä on siellä täällä. Vaikka se saattaa tuntua ja näyttää paljolta, ei sitä loppupeleissä niin paljon ole. Live-juontokeikkoja ei tietenkään ole. Niitä ei ole ollut puoleentoista vuoteen. Pitää olla kiitollinen tv-töistä, koska tämä aika on tällaista. 


Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: MTV17.05.2021 01:00
Katso myös
Puoli seitsemän ja Yle Olohuone lähtevät kesäkiertueelle
Putouksen herkkupalat naurattavat kesällä
Uusi naispoliisi tuo Robaan tilannekomiikkaa
Jaana Pelkonen juontamaan BumtsiBumia
Hannu Karpo sukelsi suoraan inhimillisyyden ytimeen