Selviytyjät Suomi - Nelonen

Selviytyjien heimoneuvostossa vieritetään krokotiilin kyyneliä

Heimojen yhdistyminen lähestyy, joten kilpailijat alkavat punoa suurempia peliliikkeitä. Tuuli Oikarinen kääntää selkänsä luottokumppanilleen Lauri Salovaaralle.

Caleton-heimossa vallitsee nyt seesteinen tunnelma, kun eripurainen Jon-Jon Geitel passitettiin kisasta ulos edellisessä jaksossa. Hylättyjen saarella Aarni Mikkola ja Paul Uotila eivät varsinaisesti riemuitse, kun kovakuntoiseksi pelaajaksi mielletty Jon-Jon astelee leiriin. Kolmikkoa odottaa kamppailu, jossa heidän on rakennettava mahdollisimman korkea torni pinoamalla keramiikka-astioita yhdellä kädellä kannateltavan puisen tason päälle. Aarni hakee kisaan puhtia salamipitsasta, jonka saamiseksi hän käyttää yhden kolikoistaan. Aarni kuitenkin epäonnistuu tehtävässä ja putoaa kilpailusta. Hän jättää kaikki kolikkonsa Paulille.

Viki ylittää itsensä

Päivän palkintokilpailussa kilpailijat ottavat toisistaan mittaa sukeltamalla meren pohjasta painavia puisia kirjaimia, joista heidän on muodostettava sana. Caleton johtaa kilpailua, mutta voiton vie lopulta Torrido. Voitto herkistää Helmeri Pirisen kyyneliin, koska Torrido lähti kisaan altavastaajana.

– Ei mitään järkeä, millainen skaba! Ensinnäkin Viki oppi kaksi viikkoa sitten uimaan eikä hän ollut sukeltanut ikinä elämässään. Silti hän veti tuollaisen suorituksen! Herkistyn nytkin, kun puhun siitä. Se oli niin mahtava voitto, ihan uskomaton!, Helmeri hehkuttaa.

Helmeri ja Viki ratkovat sana-arvoitusta.

Caleton-heimossa pohditaan jo tulevia kuvioita. Sanna Pikkarainen on kiinnostunut kuulemaan, keitä muut haluaisivat pudottaa kilpailusta yhdistymisen jälkeen. Sanna miettii, että Torrido voisi vetää yhtä köyttä ja pudottaa Helmerin, Viki Eerikkälän ja Bea Toivosen pois. Lauri Salovaara muistuttaa, että monilla on vielä vahvat siteet entisiin heimoihinsa. 

– Lauri alkoi puhua, että hänen mielestään olisi hyvä äänestää Viki, Helmeri tai Bea ulos, mutta se tarkoittaa, että pitäisi äänestää vanhoja torridolaisia. Tämä keskustelu muutti ajatuksiani Laurista, Eveliina Tistelgren sanoo.

Sanna suuttuu epäluottamuksesta

Shirly Karvinen ja Bea pitävät Helmeriä pelin kannalta kovana vastuksena. He eivät tule pärjäämään yksilökilpailuissa häntä vastaan. 

– Mua huolestuttaa, kun Vikillä, Bealla ja Heikillä on kultakolikot, ja lisäksi Vikillä amuletti siihen päälle. He ovat koskemattomia. Ihan sama, mitä venkslaan pusikoissa, kun heillä on nämä oljenkorret apunaan ja mulla ei ole mitään. Nehän pystyvät tiputtamaan mut pois pelistä ilman, että voin tehdä mitään, Shirly maalailee kauhukuvia.

Caletonin leirissä Sanna saa kuulla Heikki Sorsalta, että Lauri haluaa äänestää Sannan ulos. Sanna suuttuu epäluottamuksesta ja aikoo seuraavassa heimoneuvostossa äänestää Laurin ulos. Laurin käytös vaikuttaa selvästi koko heimon ilmapiiriin ja lopulta koskemattomuuskilpailun hävinnyt Caleton joutuu heimoneuvostoon. 

Leirissä käy kova kuhina, kun jokainen varmistelee omaa selkäänsä. Tuuli ja Lauri ovat sopineet pitävänsä toistensa puolia, mutta Tuuli tiukentaa otettaan kilpailusta ja kääntää Laurille selkänsä. Hän kertoo suunnitelmastaan Evelle ja Heikille. Heimo päättää äänestää yksimielisesti Lauria, mutta Tuuli antaa äänensä Sannalle, jotta Lauri yhä luulisi Tuulin olevan hänen puolellaan ja antaisi kolikot hänelle. 

Heimoneuvostossa äänten laskun jälkeen Lauri marssii pois kolikot mukanaan. Huonoa omaatuntoa poteva Eve puhkeaa vuolaisiin kyyneliin ja myös Tuuli pyyhkii silmäkulmiaan. Tuulin suunnitelma ei onnistunut. 

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 19.30. Seuraavan viikon jakso katsottavissa etukäteen Ruutu+-palvelussa.

 

 


Teksti Nanna Drummond Kuvat Nelonen Media03.10.2021 09:30
Katso myös
Karibia kutsuu: Tässä ovat uudet Selviytyjät-kilpailijat!
Selviytyjät Suomi: Matti ja Teppo tuovat leiriin iloa