Selviytyjät Suomi - Nelonen

Selviytyjät Suomi: Sanna savustetaan ulos liitosta

Sanna Pikkarainen on heimoneuvostossa saamistaan äänistä yhä surkeana. Heikki Sorsa uskoo yhä liittoonsa Shirly Karvisen ja Eveliina Tistelgrenin kanssa, vaikka huhujen mukaan he aikoivat kääntää Heikille selkänsä.

Päivän palkintokilpailussa pelataan ruokakorista, joka sisältää kotimaisia herkkuja, kuten ruisleipää, salmiakkia ja suklaata. Tehtävässä kilpailijat istuvat lankkujen päällä mutakuopan yläpuolella painavia säkkejä kannatellen. Kilpailijat voivat hankaloittaa toistensa peliä lisäämällä muiden painotaakkaa. 

Kilpailu alkaa taas Paul Uotilan kiusaamisella. Heikki ei pidä asetelmasta, jossa naiset ja miehet ovat toisiaan vastaan, joten hän hankaloittaa Sannan peliä. Häviäjiä odottaa mutakylpy, mutta voittajaksi selviytyvä Eveliina pääsee herkuttelemaan kaverikseen valitsemansa Shirlyn kanssa. 

Eve ja Shirly naureskelevat oveluudelleen

Leiriin jääneet Paul, Sanna ja Heikki yrittävät käydä keskustelua pudotuspelistä, mutta Paul kokee, etteivät Heikki ja Sanna jaksa enää pelata. Paul sekoittaa Sannan päätä puhumalla edellispäivän pudotussuunnitelmista. Sanna alkaa taas epäillä liittoaan Shirlyn ja Even kanssa.

– Ehkä tuo meidän mimmien liitto ei olekaan mimmien liitto, vaan Even ja Shirlyn show. Minulla ei ole fiilistä pelata enää kenenkään kanssa, vaan pelaan loppupelin yksin, Sanna pohtii tilannettaan.

Eve ja Shirly nauttivat herkuista naureskellen samalla sille, miten kukaan ei tiedä heidän peliliikkeistään. Heidän keksinäinen liittonsa on vahva. Herkuttelun päätteeksi he löytävät piknik-korin pohjalta kirjeet Suomesta. 

Shirly ja Eve palaavat leiriin yllätysten kera. He antavat tovereilleen salmiakkia ja kirjeet kotoa. Sanna menee yllätyksestä tolaltaan. Rakkaiden ja perheenjäsenten kirjoittamat kirjeet herkistävät jokaisen. 

Sanna jätetään ulkopuolelle

Koskemattomuuskilpailu on tällä kertaa pulmapeli. Kilpailijoiden on ensin rakennettava palapeli, joka paljastaa etenemiseen vaadittavan koodin. Koodi avaa lukon, jonka jälkeen kilpailijan on vielä ratkaistava köysiongelma. Paul onnistuu tehtävässä vain pari sekuntia Heikkiä nopeammin vieden jälleen kerran kisan voiton ja koskemattomuuden. 

Sanna pohti tarttuvansa Paulin ehdottamaan liittoon, johon Paul kosiskelee myös Heikkiä. Paulin perimmäisenä ajatuksena on rikkoa Even ja Shirlyn liitto ja pudottaa Shirly ulos kisasta. Eve osaa pelätä Heikin ja Paulin liittoutumista, mutta Shirly on varma, ettei Heikki käänny heitä vastaan.

– Mä luotan tyttöihin täysin, mutta voi olla, että he ovat alkaneet pelata kovempaa peliä ja äänestävät minut ulos, Heikki puntaroi.

Sanna alkaa selvitellä asioita Even ja Shirlyn kanssa, mutta keskustelu muuttuu nopeasti riitelyksi. 

– Sanotteko käsi sydämellä, että olette olleet minulle rehellisiä koko tämän matkan ajan, Sanna tivaa. 

Shirly nousee utelusta takajaloilleen ja syyttää Sannaa epärehelliseksi. Sanna arvaa miten tilanne päättyy illan heimoneuvostossa. Niin siinä käykin, että Sanna saa kaikkien äänet ja hänen matkansa päättyy.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 19.30. Seuraavan viikon jakso katsottavissa etukäteen Ruutu+-palvelussa.


Teksti Nanna Drummond I Kuvat Nelonen Media21.11.2021 09:30
Katso myös
Kiusaamiskohu: Shirly Karvinen pyytää anteeksi käytöstään Selviytyjät Suomi -ohjelmassa
Selviytyjät Suomi: Sanna sotkee radikaalilla tavalla naisten pelisuunnitelman
Selviytyjät Suomi: Paul järjestää kauden isoimman yllätyksen – kovin peluri joutuu kotimatkalle