Selviytyjät Suomi - Nelonen

Selviytyjät Suomi: Matti ja Teppo tuovat leiriin iloa

Illan Selviytyjät Suomi -kilpailussa sade piiskaa leirejä ja riitely koettelee yhteishenkeä. Palkintokilpailussa voitetut kanat ristitään Matiksi ja Tepoksi.

Hylättyjen saarelle passitettu Daniel Lehtonen on tylsistynyt. Aarni Mikkola ihmettelee Danin negatiivista asennetta. 

– En ymmärrä sitä, että jos joku lähtee Selviytyjät Suomeen mukaan, miten et voi ottaa kaikkea irti toisesta mahdollisuudesta. Mä olen täällä vaikka kynsin ja hampain kolme viikkoa syömättä ja juomatta, jos mulla on mahdollisuus päästä mukaan pääpeliin. Motivaationi ei ole mihinkään kadonnut, se vain kasvaa, Aarni tilittää.

Dani ja Aarni hämmästyvät nähdessään Paul Uotilan leirissään. Kolmikon jälleennäkeminen on kylmä. Aarni antaa Paulin kuulla kunniansa ennen kuin leppyy esittelemään saaren säännöt.

– Mä en tiedä, haluanko vielä halata sua viime kerran jälkeen, Aarni töksäyttää.

Danilla on tylsää.

Jon-Jon haluaa panna Matin ja Tepon lihoiksi

Caleton-heimossa käydään kuumaa keskustelua siitä, kuka tippuu seuraavaksi. Lauri Salovaara kuulostelee muiden mielipiteitä ja koittaa solmia uusia liittoja. 

Päivän ensimmäisessä palkintokilpailussa joukkueet joutuvat kannattelemaan puomia koko heimon voimin. Voittajajoukkue saa palkinnoksi kaksi kanaa ja kulhollisen munia. Ensimmäisensä kilpailusta putoavat Bea Toivonen ja Sanna Pikkarainen. 40 minuutin kohdalla kilpailussa ovat enää mukana Torridon Eveliina Tistelgren ja Heikki Sorsa sekä Caletonin Viki Eerikkälä ja Helmeri Pirinen. Vikin voimat pettävät ensimmäisenä, eikä Helmeri enää jaksa yksin kannatella puomia. Niinpä Caletonin joukkue voittaa. 

Caletonin leirissä käy kova tohina kanojen ympärillä. Sanna nimeää kanat Matiksi ja Tepoksi. Jon-Jon Geitel odottaa kieli pitkällä kanapaistia, mutta muut heimon jäsenet ovat mieltyneet Mattiin ja Teppoon niin paljon, että Jon-Jonin on toistaiseksi tyydyttävä vain kananmuniin.

Sade piiskaa leiriä ja kylmyys alkaa raastaa Sannan hermoja. Sanna ja Jon-Jon tiuskivat toisilleen ja riitely syö heimon yhteishenkeä. 

Paul ja Dani kohtaavat kaksintaistelussa

Hylättyjen saarella Paul, Dani ja Aarni etsivät vimmatusti mereen piilotettua numerokoodia, jolla saa avattua rannalla olevan arkun. Arkun aukaisija säästyy tällä kertaa kaksintaistelulta. Dani ajattelee, että koodi on piilotettu maisemaan, joten hän tyytyy tähyilemään ulappaa. Aarni sen sijaan panee töpinäksi ja bongaa numerot vedenpinnan alapuolelta. Aarni saa ensimmäisenä arkun auki, joten Dani ja Paul joutuvat kaksintaisteluun. Aarni löytää arkusta myös yhden kultakolikon, joten hänellä on nyt yhteensä neljä kolikkoa.

Kaksintaistelussa Paul ja Dani kilpailevat muistipelitehtävässä. Paul suorittaa tehtävää ripeästi juosten ja onnistuukin löytämään pareja nopeassa tahdissa. Dani kirii tahtiaan, mutta lopulta Paul voittaa kilpailun 10–6. Danin matka Selviytyjät Suomessa päättyy tähän.

– Tuntui masentavalta polttaa oman heimon huivi, mutta tämä oli upea kokemus, ja kovemmat äijät ovat todennäköisesti vetämässä tätä loppuun asti. Pitää olla tietynlainen hullu ihminen, jotta tänne ylipäänsä lähtee mukaan, mutta oli tämä hauskaa, Dani toteaa kilpailun päätteeksi. 

Yksimielinen heimoneuvosto

Koskemattomuuskilpailu vaatii tulentekotaitoja, sillä kisan nimi on Tuli irti. Joukkueen ensimmäisenä tehtävänä on irrottaa bambukalterit ja vapauttaa itsensä häkistä. Seuraavaksi kilpailijat rakentavat bambuista kourun, joka kulkee joen yli. Tämän jälkeen kaksi heimon jäsentä tekevät tulen ja kaatavat öljyn kouruun. Kun öljy on valunut riittävän pitkälle, sytytetään kouru palamaan ja odotetaan, että liekki roihahtaa pannussa. Lopuksi kilpailijat sytyttävät soihdun ja siirtävät sen avulla tulen tornissa sijaitsevaan pannuun. Kilpailu on hyvin tasaväkinen, mutta Torridon Viki ja Helmeri onnistuvat tulenteossa Caletonia nopeammin, ja joukkue voittaa koskemattomuuden. 

Kilpailun hävinneen Caletonin leirissä hierotaan taktiikoita illan pudotusta varten. Lauri panee merkille, että Jon-Jon on korostetun kiltti häntä kohtaan. Eve haikailee yhä alkuperäisen Torrido-heimon perään. Lauri hoksaa, että vanhasta Caletonin joukkueesta ovat jäljellä vain hän ja Tuuli Oikarinen, joten he saattavat olla seuraavaksi liipaisimella. Torrido-heimossa Eija Kantola löytää metsästä kolikon, jonka hän sujauttaa huomaamattomasti taskuunsa. Eija ei aio kertoa löydöstään vielä muille. 

Heimoneuvostossa juontaja Juuso Mäkilähde tiedustelee Caletonin jäseniltä, kuinka yhteiselo on sujunut leirissä. Lauri myöntää olevansa vanhana caletonilaisena huolissaan hänen ja Tuulin puolesta. Eve kertoo äänestävänsä sen pohjalta, mitä on sovittu. Kukaan ei koe olevansa täysin turvassa. 

Äänestys on hyvin yksimielinen ja Jon-Jon passitetaan Hylättyjen saarelle. 

– Oloni on yllättynyt, hämmentynyt ja vaikuttunut noiden heimotovereiden pelaamisesta. Nyt tähän hommaan heräsi kuitenkin pieni toivon kipinä – en kyllä osannut tätä odottaa, Jon-Jon tuumaa yllätyskäänteestä.

 

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 19.30. Seuraavan viikon jakson katsottavissa etukäteen Ruutu+-palvelussa.


Teksti Nanna Drummond Kuvat Nelonen Media26.09.2021 09:30
Katso myös
Lauri Salovaara suitsuttaa Selviytyjät-kisaajaa: Hän on kaikkien aikojen juonittelijatulokas!
Selviytyjät Suomi: Tórrido-heimon sisällä kiehuu