Salatut elämät - MTV3

Salatut elämät jää kesätauolle

Salatuista elämistä ei ole tänä kesänä odotettavissa uutta spin offia, joten fanien on tyytyminen pelkkiin uusintoihin. Kesätauon aikana tuotantotiimi kuvaa uusia jaksoja Rantabaariin.

Suosikkisarja Salattujen elämien kuluvan kauden viimeinen jakso nähdään MTV3:lla tiistaina 29. kesäkuuta, jonka jälkeen sarja jää kesätauolle. Sarja palaa ruutuun elokuussa. 

Viime vuosista poiketen tänä kesänä ei julkaista uutta Salkkarit-spin offia. Sen sijaan faneille tarjoillaan vanhojen jaksojen uusintamaratonien lisäksi aikaisempien vuosien spin offeja, kuten sarjasta jo poistuneisiin Alissaan, Iidaan ja Sanniin keskittyvä Bikinejä ja timantteja sekä Talen ja Jannen edesottamuksia seuraava Satula.

Kesäkuussa Subilla startanneissa vanhojen jaksojen uusinnoissa mennään vuosien 2017 ja 2018 jaksoissa. Niissä seurataan muun muassa stripparina uraa luovan Talen edesottamuksia sekä Eevan sukkulointia Pietarin ja Jirin välillä.

Salkkareiden tuotannon ollessa kesätauolla tuotantoyhtiö kuvaa uusia jaksoja Subilla esitettävään Rantabaari-sarjaan, jossa nähdään monia Salkkareistakin tuttuja kasvoja. Uudet Rantabaari-jaksot ilmestyvät ruutuun syksyllä. 

Päätösjaksot dramaattisia

Salkkareiden kesätaukoa edeltävät päätösjaksot ovat kuuluisia dramaattisista cliffhangereistaan. Viime kesänä sarja päättyi visuaalisesti näyttävään helikopterionnettomuuteen, jonka seurauksena sarjasta poistuivat Camilla, Sanni, Ilja ja Tale, joka sittemmin palasi kummittelemaan Elinan harhoihin.

Sarjassa pitkään tuottajana ja ohjaajana toiminut Marko Äijö kertoo Katsolle, ettei viime kevään  päätösjakso yltänyt otsikoihin asti samalla tavalla kuin esimerkiksi vuonna 2009 tapahtunut Kentaurin räjähdys, vaikka kohtaus oli tekniseltä toteutukseltaan vaativampi ja sisällöllisestikin melko rankka.

– Fiktiivisten sisältöjen koukut, tapahtumat ja hurjat hetket eivät enää nouse medioiden otsikoihin. Iso muutos on siinä, että keskustelu käydään sosiaalisen median ryhmissä, ja sieltä sitten joskus kuuluu tännekin asti jotain, tai ei kuulu, Äijö sanoo.

Äijö ei kuitenkaan ole pahoillaan siitä, etteivät Iltapäivälehdet enää kirjoittele niin paljoa kuvitteellisten ihmisten elämistä. 

–  Maailmassa on oikeita murheita ihan riittämiin, joiden kuuluukin täyttää otsikot, Äijö pohtii.

Tuottaja Marko Äijön mielestä fiktiivisten sisältöjen ei tarvitse komeilla lööpeissä.

Jasmin Voutilainen viihtyy Ainona

Kesän viettoon siirtyy myös näyttelijä Jasmin Voutilainen, jolle rooli Salatuissa elämissä on eräänlainen unelmien täyttymys. Hän ei koe, että haluaisi ainakaan toistaiseksi lähteä sarjasta, vaikka toisaalta pitääkin kaikki ovet avoimina.

Positiivista Salkkareissa näyttelemisessä on Voutilaisen mukaan se, että työ on suhteellisen vakituista: töissä ollaan arkisin, ja viikonloput ovat vapaita, mikä on näyttelijäntyössä melko ainutlaatuista.

Voutilainen näyttelee sarjassa määrätietoista mutta herkkää Aino Kaukovaaraa. Hahmo nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran lapsena vuodesta 2008 vuoteen 2010. Voutilaisen esittämä aikuistunut Aino saapui Pihlajakadulle vuonna 2018 ja aiheutti heti saavuttuaan hämminkiä viettelemällä siskopuolensa Pepin miehen Pietarin.

– Parasta Ainon näyttelemisessä on se, että hän on niin suorapuheinen eikä säästele sanojaan. On kiva näytellä hahmoa, jolta löytyy temperamenttia, Voutilainen sanoo.

Kesän varalle Voutilainen ei ole koronan vuoksi uskaltanut tehdä isoja suunnitelmia, vaan hän aikoo tehdä asioita fiiliksen mukaan. Luvassa on ainakin mökkeilyä ja rennosti ottamista. 

– Koronan jälkeen odotan pääseväni jonnekin kunnon lomareissulle. Odotan myös, että päästäisiin eroon maskeista. Olisi kiva nähdä taas pitkästä aikaa ihmisten kasvoja ja hymyjä. 

Salattujen elämien kauden päätösjakso MTV3:lla tiistaina 29.6. klo 19.30.


Teksti Matti Tuomela & Niki Miettinen I Kuvat Atte Kajova & Timo Korhonen29.06.2021 08:00
Katso myös
Salkkareiden 4000. jakso tänään TV:ssä! Konsta Hietanen: "Välillä faneilta tuntuvat menevän Mikit ja Konstat sekaisin"
Rantabaarin uutta kautta kuvataan tänä kesänä