Murha Helsingörissä - Ava

Rikossarja Murha Helsingörissä jatkuu tänään uusilla jaksoilla

Merellisen, tanskalaisen Murha Helsingörissä-rikossarjan uudet, tänä vuonna valmistuneet jaksot alkavat nyt Avalla.

Kesäisen sarjan päähenkilöinä ovat nuoresta asti yhtä pitäneet ystävykset Dan Sommerdahl (Peter Mygind, kuvassa vas.) ja Flemming Torp (André Babikian, kuvassa oik.), jotka työskentelevät molemmat Helsingörin poliisin murharyhmässä. Dan on ollut 25 vuotta naimisissa rikospaikkatutkijana työskentelevän Mariannen (Laura Drasbæk) kanssa, mutta nyt avioliitto rakoilee. Marianne on myös Flemmingin entinen ihastus.

Kuten nimestä voikin päätellä, rikossarjan tapahtumapaikkana on Helsingör, vain lyhyen lauttamatkan päässä Ruotsista sijaitseva tanskalainen merenrantakaupunki. Meri onkin vahvasti läsnä. Sarjassa asutaan veneissä ja istuskellaan paljon rannalla kesäidyllissä.

Murha Helsingörissä-sarjan (Sommerdahl, 2020– ) 8-osainen kakkoskausi koostuu neljästä kaksiosaisesta rikostarinasta. Uudella kaudella Dan on valmis tekemään mitä tahansa saadakseen Mariannen takaisin ja suunnittelee ottavansa virkavapaata ja lähtevänsä merille vaimonsa kanssa. Ensin pitää kuitenkin selvittää, kuka tappoi maailmankuulun tanskalaisen rockmuusikon. 

Murha Helsingörissä Avalla tiistaisin 17.8. alkaen klo 22.00. Mtv-palveluun uudet jaksot tulevat samassa tahdissa tv-esitysten kanssa, ja C Moresta sarjan molemmat kaudet löytyvät jo kokonaisuudessaan.


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: MTV17.08.2021 05:00
Katso myös
Agatha Christien luonnostelema suomalaisetsivä Sven Hjerson saa oman tv-sarjan
Murhia ja juonittelua 1700-luvun Santiago de Compostelassa
John Simm selvittää murhia Brightonin merenrantamaisemissa
Ruotsalaistrillerissä Max Angerin tyttöystävä katoaa Pietarissa
Max Seeck kertoo Hollywood-sarjastaan: Erittäin kova jengi tekemässä
Matti Rönkä arvostaa dekkareissa tunnelmaa
Laatujännäri Nousuveden toinen kausi alkaa tänään uusintana
Jännitystä Irlannista: Perheenisä kuolee sukujuhlien jälkimainingeissa