Big Brother Suomi - Nelonen

Petra Olli voitti Big Brother Suomen VIP-kauden

Big Brother Suomen VIP-kausi huipentui torstai-iltana finaaliin. Voiton vei ex-painija Petra Olli.

Voiton ratkettua Petra, 26, jäi yksin ja hämmentyneenä pyörimään tyhjentyneeseen BB-taloon, mutta kun hän sai  luvan liittyä muiden seuraan tv-studiossa, irtosi voittajalta jo iloinen hymykin.

– Huhhuh, olihan reissu! hän henkäisi päästyään studion konfettisateeseen.

– Erikoista nähdä taas ihmisiä, Petra pohti yhdeksäntoista talossa vietetyn eristyspäivän jälkeen.

– En hirveästi uskonut mahdollisuuksiini voittaa. Kun ei itse voi vaikuttaa tilanteeseen eikä tiedä, mitä ulkomailmassa tapahtuu ja kuinka ihmiset äänestävät. Painitaidoillakaan ei hirveästi tuolla talossa mitään tehnyt. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin, Petra sanoi.

Suoran 2-tuntisen finaalilähetyksen aikana äänestystilanne vaihteli ja eteni hyvin tiukkana, mutta lopulta Petra vei selkeän voiton nappaamalla 53 prosenttia lopullisista yleisöäänistä. 30 000 euron arvoisella voittopotillaan hän arveli ennen tulosten julistamista ostavansa isälleen robottiruohonleikkurin. Voiton jälkeen suunnitelmat tarkentuivat.

– Minulla on noita nuoria tulevaisuuden lupauksia painivalmennettavina. Jonkinlaista siivua voittorahoista varmasti sinne nuorten urheiluunkin menee, hän mietti.

Lappajärveläinen Petra Olli on entinen huipputason painija ja sekä MM- että EM-kultamitalisti. Hän lopetti ammattilaisuransa vuonna 2020 ja toimii nykyään valmentajana ja yrittäjänä. Petra seurustelee virolaisen liikemiehen Indrek Vassusin kanssa.

BB-yleisön Petra lumosi jäyhän pohjalaisen yleisolemuksen takaa vähitellen esiin nousseella piilovekkulilla leikkisyydellään ja aitoudellaan. Hänen ilmeikkäät kasvonsa kertoivat usein paljon enemmän kuin puheliaampien kilpakumppaneiden tuhannet sanat.

Petra Olli nappasi itselleen 30 000 euron palkintopotin.

Toiseksi eniten yleisöääniä BB-finaalissa sai aiemmin Salatut elämät-sarjassa Joonatania näytellyt Markku Pulli, 33. Hän vei 47% lopullisista yleisöäänistä. Kolmanneksi kisassa jäi yrittäjä ja luennoitsija Nina Mikkonen, 56, joka muistetaan myös Suurin pudottaja-voittajana ja edesmenneen mediapersoona Timo T.A. Mikkosen leskenä. Neljänneksi sijoittui radioääni, laulaja ja lauluntekijä Sara Forsberg, 27.

Julkkisasukkaiden VIP-vierailu BB-talossa kesti  poikeuksellisesti vain 19 vuorokautta. Seuraava, 12 viikkoa kestävä Big Brother Suomi -kausi käynnistyy Nelosella ja Ruudussa syyskuussa. Silloin taloon astuvat jälleen tavisasukkaat. Haku ohjelmaan on jo päättynyt.

Big Brother Suomen VIP-kausi löytyy kokonaisuudessaan Ruudusta.

 

Big Brother Suomen VIP-kaudella BB-talossa asui  aluksi 14 julkkista.

Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Jukka Alasaari/Nelonen21.05.2021 10:00
Katso myös
Julkkikset taloon sunnuntaina: Näin uusi BB-kausi etenee
Katso uudet kilpailijat: Sara Forsberg järjesti synttärit BB-talon uusille julkkisasukkaille
Lue putoajan mietteet: Kelly häädettiin ensimmäisenä BB-talosta
Lue putoajan mietteet: Toni Nieminen häädettiin BB-talosta
Sanna Ukkola häädettiin BB-talosta
Sedu Koskinen joutui jättämään BB-talon
Rosa Meriläinen ja Sani häädettiin BB-talosta viikonloppuna
BB-talosta häädettiin viikonloppuna kolme julkkista
Finalistit selvillä: Aleksi Valavuori häädettiin viimeisenä BB-talosta
Tinni Wikström ihmettelee miksi ihmiset ovat niin ilkeitä