MasterChef VIP - MTV3

Miska ja Minna MasterChef VIP-kisan finaaliin

MasterChef VIP-kokkauskilpailun semifinaalissa haasteita tarjosi peruna.

Tiistai-iltana käydyssä MasterChef VIP-kisan semifinaalissa olivat mukana tubettaja ja viihde-esiintyjä Miska Haakana  (kuvassa vasemmalla),  radiotoimittaja Minna Kuukka sekä toimittaja ja valmentaja Anna Perho (oik.). Kaksiosaisen tehtävän alkajaisiksi kilpalijat saivat eteensä mysteerilaatikot, joista paljastui erilaisten perunoiden vyöry. Tehtävänä oli 45 minuutissa loihtia herkullinen ja kaunis annos, joka sisältää taidokkaasti valmistettua perunaa.

Perunahaasteen ensimmäinen kierros sujui niin tasaväkisissä merkeissä, että koko kolmikko joutui jatkamaan myös ratkaisevalle toiselle kierrokselle. Sille lähdettäessä perunan varalle oli jo ehditty tehdä hiukan hioutuneempia suunnitelmia. Miska päätyi valmistamaan uuniperunoita ja Anna fish & chips-annoksen.  Minna innostui ottamaan todellisen riskin ja päätti valmistaa perunagnoccheja sekä makeita perunamunkkeja. Kumpaakaan ruokalajia hän ei ollut valmistanut koskaan aikaisemmin.

Miskan perunat päätyivät  kisassa mikron kautta uuniin  ja pakastimen kautta friteerauskeittimeen.

Riski kannatti, sillä  MasterChef VIP-kisan tuomarit Tomi Björck, Sikke Sumari ja Kape Aihinen valitsivat lopulta finaaliin Minnan ja Miskan. Anna suhtautui tappioonsa tyynesti.

– Ei minua harmita lähteä. Minna ja Miska ovat niin ylivoimaisia, että heidän kahden kuuluukin olla finaalissa. Haikea mieli kyllä on,  hän sanoi.

Miska ja Minna suuntaavat finaaliin päättäväisinä.

– Toivon pystyväni tekemään finaalissa vielä jotain todella siistiä, jotain sellaista, joka yllättää myös minut itseni, Miska mietti.

– Olen nyt pelannut MasterChefin läpi, Minna puolestaan pohti.

– Kävi miten kävi, niin ne ovat ne viimeiset kokkailut. Kyllä minä ajattelen, että olen ansainnut tämän paikan.

Julkkiskilpailijoista koostuvan kisan voittaja saa palkinnokseen MasterChef-tittelin ja 10 000 euroa lahjoitettavaksi valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen. 

MasterChef VIP-kisan finaali nähdään MTV3-kanavalla tiistaina 4.5. klo 20.00. Muut jaksot löytyvät mtv-suoratoistopalvelusta.

Finaaliin vieneet annokset:

Miska: Pekonilla täytetyt uuniperunat, quesokanakastiketta ja perunankuorisipsejä.

 

Minna: Perunagnoccheja kermaisella tattikastikkeella ja jälkiruoaksi perunamunkkeja.

 


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: MTV327.04.2021 09:00
Katso myös
Sirly Ylläsjärvi aloittaa Kokkisodan uutena soturina