Melkein MENSA - Fox

Melkein MENSA – rentous takaa hauskuuden

Juha Perälän ja Eero Ritalan tavoitteena on iloinen mökkitunnelma kavereiden kesken.

Juha Perälän ja Eero Ritalan isännöimästä Melkein MENSA -sarjasta on nähty kesän aikana uusintoja, mutta nyt leikkimielisestä visailusta alkaa uusi, kolmas tuotantokausi.

Sarjassa jatketaan tutulla kaavalla, jossa kysyjän rooli on Perälällä. Vastaajina on kaksi kahden hengen joukkuetta, joista toisessa vakijäsenenä on Ritala.

Vieraat heittävät volttia

Kisaajavieraat ovat julkisuudesta tuttuja kasvoja. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa Ritalan parina on Putouksesta ja Älä jäädy -sarjasta tuttu näyttelijä Mikko Penttilä. Vastaan tulee yhtä lailla Putouksesta tuttu Dennis Nylund sekä muun muassa kansainvälisessä Invisible Heroes -sarjassa näytellyt Pelle Heikkilä

Myöhemmin kaudella kilpailijoina nähdään muun muassa radio- ja tv-juontaja Tinni Wikström, malli Sabina Särkkä sekä räppärit Seksikäs Suklaa ja Dosdela. Visailijoiden lisäksi keskeisellä sijalla ovat erilaiset vempaimet ja ylimääräiset tehtävät, joiden avulla vastaamista koetetaan vaikeuttaa.

Melkein MENSAssa yhdistyy niin monta elementtiä, ja juuri siksi vieraat ovat pääsääntöisesti täynnä energiaa. Esimerkiksi ensimmäisellä kaudella vapaaottelija Teemu Packalén lähti tuolista voltilla taaksepäin saatuaan sähköshokin, Perälä muistelee.

– Myös nyrkkeilijä Elina Gustafssonilla, tv-kokki Linnea Vihosella ja Miss Suomi Alina Voronkovalla oli jaksossaan sellainen vauhti päällä, että se varmasti välittyi katsojille asti, Ritala lisää.

Pää on tyhjennettävä

Perälän tehtävä juontajana ja kysymysten esittäjänä on vakiintunut, mutta Ritala on vapaammassa roolissa. Hän vastailee ja paneutuu kysymyksiin siinä missä kanssakilpailijansakin, mutta hänellä on myös yleisen hauskuuttajan asema.

Harjaantunut näyttelijä ja viihdyttäjä ei juuri tarvitse ohjeita tehtäväänsä.

– Valmistaudun kuvauksiin tyhjentämällä pään ja laittamalla kesämökkifiiliksen päälle. Kuvittelen pelailevani hyvien ystävien kanssa leikkimielisissä lajeissa mökillä, Ritala kertoo.

– Ja Eerohan on oikeasti todella hyvä kysymyksiin vastaaja ja fiksu ihminen, Perälä huikkaa.

– Kyllä minä olen aina tykännyt sivistää itseäni esimerkiksi historiassa. Uskon yleistietouteni olevan oikein hyvä, Ritala myöntää.

Vieraat haluaisivat takaisin

Kaikesta oheistoiminnasta huolimatta Melkein MENSA on kaksikon mukaan täysipainoinen tietokilpailu, ei vaikkapa viihteellisiin paneeliohjelmiin verrattava sanailushow. 

– Emme sano vieraillemme, että yrittäkää olla hauskoja. Vaikka mukana on esimerkiksi stand up -koomikoita, he eivät ole siellä laukomassa omia vitsejään, Perälä alleviivaa.

– Ainoa neuvomme on, että olkaa rennosti, mutta vastatkaa kysymyksiin tosissaan. Hauskuus ja viihdyttävyys syntyy sen kautta, ja hyvin olemme tässä onnistuneet. Moni haluaa tulla ohjelmaan uudestaankin, Ritala kertoo.

Melkein MENSA FOX-kanavalla tiistaisin kello 20.00.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: FOX/Katja Tamminen24.08.2021 12:00
Katso myös
Komediasuosikit palaavat samana viikonloppuna
Onnenpyörä saa juontajaksi miesparin: Niko ei osaa vokaaleja
Muistatko vielä nämä hervottomat Putous-sketsihahmot?
Melkein MENSA: Miltä sähikäinen tuntuu?