Selviytyjät Suomi - Nelonen

Luksusyö jahdilla sinetöi äänet: Selviytyjien loppukolmikko varmistui

Poikkeuksellisesti perjantai-iltana ja kahden viikon tauon jälkeen nähdyssä Selviytyjät Suomi-jaksossa paljastui, ketkä kolme jatkavat  finaalipäivään.

Illan jaksossa pelistä putosi Heimoneuvostossa DJ ja yrittäjä Suvi Pitkänen (kuvassa toinen oikealta). Hän viimeisteli putoamisensa omalla äänestyskäyttäytymisellään, mutta tulokseen vaikutti myös Marianne Kiukkosen (kuvassa vasemmalla) päätös luopua itse lanseeraamastaan naisten liitosta Krisu “Kristian” Heiskarin hyväksi. Mariannen päätöstä edelsi suorastaan autuas luksusyö jahdilla.

Veneilemään tyyneen alkusyksyn iltaan pääsi alun perin Krisu voitettuaan ketteryyttä vaatineen Maata näkyvissä-palkintokilpailun. Palkintona oli  luksusyö jahdilla puhtaissa lakanoissa ja herkullinen illallinen viinien kera. Seuralaisekseen jahdille Krisu valitsi kilpakumppaneistaan Mariannen.

Kaksikon onnella ei ollut rajoja, kun jahdilta löytyi suihkukin. 30 päivän eräelämän jälkeen olo oli aika nokinen.

– En voi lakata hymyilemästä, koska oli niin ihana laittaa suihkugeeliä vartaloon ja peseytyä lämpimällä vedellä, Marianne sanoi.

– Kyllä nämä luksusasiat elämässä koostuvat perusjutuista. Tässä sen huomaa, että puhtaus, ruoka ja lämpimät vaatteet ovat jo luksusasioita, hän mietti.

Perunoiden näkeminen illallispöydässä sai kaksikon halailemaan toisiaan riemukkaasti.

– Ruoka oli uskomattoman hyvää. Tuntuu, että ruuansulatuselimistö pelaa. Veri kiertää, ja kaikki on hyvin. Tuntuu vatsassa semmoinen täysi olo, rusoposkinen ja putipuhdas Krisu avautui leppeässä illassa.

– Mitään paikkaa ei särje. En ole vielä kertaakaan tämän kuukauden aikana kokenut tällaista oloa. Nyt on todella hyvä fiilis, hän mietti.

Illan pidetessä kaksikko vannoi uskollisuutta toisilleen ja sopi, että finaaliin tähdätään yhdessä.

Marianne Kiukkonen pääsi  Krisun kanssa jahdille lataamaan akkuja finaalitaistojen varalle.

Seuraavan päivän koskemattomuuskilpailussa peliin asteli kaksi putipuhdasta ja kaksi pahemman kerran reissussa rähjääntynyttä kilpailijaa. Tilanne tasaantui kuitenkin nopeasti erittäin mutaisessa Äärirajoilla-kisassa.

Pisimpään mutalammikon yläpuolella roikkui  mäkihyppyasennossa Joalin Loukamaa. Muiden kiemurrellessa tuskissaan hän nojaili tyynenä etuviistoon pieni hymynvare suupielessään. Krisun molskahdus mutalammikkoon sai Joalinin puhkeamaan iloiseen nauruun, mutta ote köydestä ei herpaantunut. Mariannenkin vielä pudottua kuraan Joalinin voitto oli selvä ja ylivoimainen.

– Mä oon top kolmosessa! Olen niin onnellinen, että kohta tulee varmaan itku, Joalin tuuletti vapautuneesti.

– Ellei Krisu löydä jotain amulettia tai joku ihme tapahdu, niin tänään syödään lettuja ja lähetetään Krisu kotiin, hän suunnitteli.

Tunteet pelissä

Toisin kuitenkin kävi. Heimoneuvostoon asteltiin kiivaan pohdiskelun jälkeen ja suurten tunteiden vallassa. Sekä Suvi, Marianne että Joalin kertoivat kaikki tuomariston edessä aikovansa äänestää tunteella. 

Pelin ratkaisi lopulta Suvin oma ääni. Krisu ja Marianne antoivat äänensä Suville, mutta Joalin päätyi äänestämään Krisua tarjotakseen Suville tasapelin ja mahdollisuuden kaksintaisteluun. Krisun sijasta Suvi äänesti kuitenkin Mariannea ja putosi siis itse pelistä kahdella äänellään. 

– Pelasi itsensä ulos. Ei halunnut kaksintaisteluun, ällistynyt Joalin hymähti tuloksen ratkettua.

– Saanko mä mennä jo? Suvi puolestaan naurahti.

– Äänestin tunteella, ja se ääni meni oikeaan osoitteeseen, hän perusteli ratkaisuaan.

Selviytyjät Suomen tämän kauden finaali on luvassa jo huomenna lauantaina. Finaalipäivään jatkavasta kolmikosta tuomariston eteen astelee lopulta vielä yhden kisan kautta kaksi kilpailijaa.

Selviytyjät Suomen finaalijakso Nelosella ja Ruudussa huomenna lauantaina 5.6. klo 20.30. Sitä ennen nähdään vielä klo 19.00 uusintana tämän illan jakso.

Suvin (oik.) pudottua pelistä kisaa jatkavat vielä Marianne (vas.), Krisu ja Joalin. Selviytyjät Suomen voittaja selviää lauantai-iltana.

 


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Lars Johnson & Saku Tiainen/Nelonen04.06.2021 09:30
Katso myös
Karibia kutsuu: Tässä ovat uudet Selviytyjät-kilpailijat!
Yllätyskäänne Selviytyjissä: Häikäilemättömin peluri putosi kisasta!
Selviytyjistä pudonnut Karo: Koulukiusaamiseen vertaaminen on väärin
Jalomielisyys koitui putoajan kohtaloksi
Naisten liitto pudotti rokkarin