MasterChef VIP - MTV3

Lue haastattelu: Minna Kuukka kokkasi MasterChef VIP-kisan voittoon

MasterChef VIP-kisa ratkesi tiistai-iltana, ja voiton vei radiotoimittaja Minna Kuukka. Hänen lohicarpaccionsa ja yrttipastansa peittosivat lopulta tubettaja Miska Haakanan meksikolaisen menun.

Finaalin kuvaamisesta on jo aikaa, mutta Minna ei vieläkään oikein usko, että voitto tuli kotiin.

– Hiukan asia on jo painunut pois mielestä, mutta kyllä edelleen on vähän epäuskoinen olo, hän sanoo.

– Ehkä tämä nyt konkretisoituu, kun finaali on tullut ulos ja pitkään varjeltu salaisuus on paljastunut.

Finaalissa Minnalla oli vastassaan tubettaja Miska Haakana. Enemmän hän koki kuitenkin kokkaavansa itseään vastaan.

– Minusta tuntui siltä oikeastaan kisan kaikissa tehtävissä. Ei siinä oikein ehdi kurkkia, mitä muut tekevät tai vertailla itseään heihin. Kello käy, ja pitää keskittyä omaan tekemiseen, Minna sanoo.

Fyysinen tekeminen, keittäminen, paistaminen ja muu kokkaaminen kuumassa keittiössä, välittyy katsojille tv-kuvista, mutta myös kilpailijoiden mielessä kihisee.

– Yllättävän iso osa kilpailua on, että pitää keksiä mitä tekee, ja nopeasti. Pääkin joutuu kisassa yllättävän koville, Minna kertoo.

– Finaaliin mentäessä minusta tavallaan tuntui, että olin jo joka tapauksessa pelannut MasterChefin läpi, kävisipä finaalissa miten hyvänsä, hän muistelee.

MasterChef VIP-kisan finaalissa vastakkain olivat Minna Kuukka ja Miska Haakana. Aiemmin kisasta pudonneet kilpakumppanit kannustivat finalisteja parvelta.

Finaalissa Minna ja Miska saivat tehtäväkseen valmistaa puolessatoista tunnissa alku- ja pääruoan, jotka kuvastaisivat heitä MasterChef-kokkeina ja muodostaisivat ehjän kokonaisuuden. 

– Mietin itseäni MasterChef-kokkina, ja halusin tehdä finaaliin jotain raikkaampaa kuin olin siihen mennessä kisassa valmistanut. Olin itsekseni etukäteen pohtinut, että ehkä meitä pyydetään tekemään pääruoka ja jälkiruoka, ja hetken löi tyhjää, kun tehtäväksi tulivatkin alku- ja pääruoka, Minna muistelee.

Minna päätyi valmistamaan alkupaloiksi lohicarpaccion ja pääruoaksi broileria ja fetapastaa. Broilerfileet hän valmisti ainakin peruskokkaajille vieraammalla sirkulaattorilla.

–  Olin jo aiemmin miettinyt, että haluaisin tehdä pastaa jossain vaiheessa kisaa, vaikka tiesin, että onhan se ihan järjetön riski. Siellähän on Sikke Sumari tuomaristossa, ja hän tietää tasan tarkkaan, onko se pasta just eikä melkein, Minna sanoo.

Toisaalta hän oli jo aiemmin kisan varrella sisäistänyt, että riskinotto kuuluu pelin henkeen.

 –  Ajattelin, että syteen tai saveen, niin riskillä tässä on ehkä kuitenkin mentävä.

Härnäävä hummeri viime hetkillä peliin

Finaalissa Miskalle tuli kiire meksikolaisen ateriakokonaisuutensa kanssa, mutta Minna näytti saavan annoksensa juuri sopivasti valmiiksi puolessatoista tunnissa.

– Eihän sitä aikaa tavallaan ole ikinä riittävästi, mutta ehkä oli ihan hyvä, ettei sitä ollut enempää. Luulen, että jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin lähtenyt häröilemään, Minna miettii.

Yhden äkkiliikkeen hän sentään teki seitsemän minuuttia ennen kilpailuajan päättymistä. Sikke oli jo pariin kertaan käynyt härnäämässä, että hummeri olisi kyllä ollut kiva. Niinpä Minna ryntäsi viime minuuteilla hummeria noutamaan, ja lisäsi sitä annokseensa. Irtosikohan sillä voitto?

  – No en kyllä osaa sanoa, Minna nauraa. 

– Ajattelin, että sano nyt Sikke vielä kerran siitä hummerista, niin lähden sen hakemaan.

Hummerilla tai ei, mutta lopulta Minnan annokset veivät voiton Miskan tortillakeitosta ja raputacoista. Palkinnokseen Minna sai MasterChef-tittelin ja 10 000 euroa hyväntekeväisyyteen. Hän lahjoitti palkintorahat Helsingin yliopiston syöpätutkimusrahastoon.

 

Minnan alkupala:

Lohicarpaccio: ohuita lohisiivuja, parmesaania, vaalea balsamicokastike ja hummeria.

Minnan pääruoka:

Broileria ja fetapastaa: chilillä, valkosipulilla ja basilikatuorejuustolla täytetyt broilerin rintafileet, yrttinen fetatahna ja tuorepastaa.

 

Finaalissa paikan päällä oli myös yleisöä, sillä aiemmin kisasta pudonneet julkkiskilpailijat olivat kokoontuneet parvelle taistoa seuraamman.

– Kyllä se tsemppasi. Minusta oli todella kivaa,  että he tulivat. Vei vähän jännitystä, kun sai jutella heidän kanssaan ennen finaalin alkua. Tuohon kööriin tutustuminen on ollut tämän kisan parhaita anteja, Minna sanoo.

Minna nautti kisassa selviämisen fiiliksestä, ja hän myös oppi jotain itsestään.

 – En varmaankaan ole aiemmin operoinut tuollaisen paineen alla. Oli mielenkiintoista huomata, että pystyy toimimaan myös tuollaisissa olosuhteissa.

Minna oli aiemmin tottunut katsomaan reseptistä ja kuunteli aina kauhulla, kun tuttavat kertoivat kokkaavansa sormituntumalla. MasterChefissä reseptejä ei ollut.

– Onko se sitten luovuutta vai mielikuvitusta, mutta jostain syvältä sielun syövereiden reseptipankista sitä sitten kuitenkin aina keksi, mitä laittaa, hän miettii. 

Pieniä jälkiä kisaan osallistumisesta on jäänyt myös Minnan omaan kotikokkailuun.

– Kyllä minä nykyään majoneesit itse pyöräytän, ja kinuskikastiketta tein itselleni viime syksynä ihan erkkinä, hän sanoo.

– Ja sirkulaattorin hankimme suunnilleen kaikki.

Ensi kesäksi ei ole suunnitteilla makumatkoja maailman kulinaristisiin keskuksiin.

– Ei nyt olla vielä tänä vuonna perheen kanssa haaveiltu mistään reissuista. Varmaan mökkeillään, ja kaksoset pääsevät toivottavasti rippileireille. Ne rytmittävät vähän kesää, Minna kertoo.

MasterChef VIP-kisan finaali ja muut jaksot löytyvät mtv-suoratoistopalvelusta.

– On ollut itsellekin kiinnostavaa katsoa valmista ohjelmaa näin jälkikäteen, sillä emme silloin kuvauksissa kuulleet, mitä mieltä tuomarit olivat kilpailuannoksista niitä maistaessaan, Minna sanoo. 

Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: MTV304.05.2021 09:00
Katso myös
Miska ja Minna MasterChef VIP-kisan finaaliin
Sirly Ylläsjärvi aloittaa Kokkisodan uutena soturina