Salatut elämät - MTV3

Konsta Hietanen ja Aami-vaimo: Opetamme lapsillemme ahkeruutta

Entinen Tenavatähti on ollut naimisissa vaimonsa kanssa jo 13 vuotta. – Suhteemme salaisuus on, että rakkauden lisäksi olemme myös ystäviä.

Muusikko ja näyttelijä Konsta Hietanen, 37, on ollut itseään kolme vuotta nuoremman Aami-vaimonsa kanssa naimisissa jo 13 vuotta. Sitä ennen pariskunta oli ollut jo muutaman vuoden yhdessä.

Konsta keksii nopeasti vastauksen kysyttäessä pitkän liiton salaisuutta.

– Olemme kasvaneet aikuisiksi yhdessä, ja myös kasvaneet vuosien varrella yhteen. Rakkauden lisäksi olemme toistemme kanssa hyviä ystäviä, Konsta pohtii Salatut elämät -sarjan lehdistöpäivänä.

Unelmien seuraamista

Hietasilla on neljä poikaa ja yksi tyttö. Vanhin veljeksistä on esiteini, ja kuopus on muutaman vuoden vanha tytär.

Lapsista puhuttaessa Konsta selvästi innostuu, sen verran tärkeitä silmäteriä tenavat isälleen ovat.

– Opetamme lapsillemme esimerkiksi ahkeruutta. Heitä välillä laiskottaa, ja silloin sanon, että tekemään tänne maailmaan on tultu.

Konsta on jo aiemmin mediassa kertonut, että Hietasilla ei pelata pelikonsoleilla tai katsota pahemmin televisiotakaan. Tiukkojenkin kasvatusotteiden vastapainona on kannustava ilmapiiri.

– Minusta tuntuu, että meillä opetetaan muita perheitä enemmän uskomaan omiin unelmiin. Kannustamme lapsia tavoittelemaan omia haaveitaan. Niin olen itsekin tehnyt.

Suunta kääntyi

Viiden lapsen isä on kertonut myös laihoista vuosistaan. Ennen paluutaan julkisuuden valokeilaan hän keikkaili pitkin maan ravintoloita ja esitti lähinnä cover-kappaleita.

Suunta kuitenkin kääntyi vuonna 2020, kun hän alkoi näytellä Salatuissa elämissä ja voitti Tähdet, tähdet -kilpailun.

– Vielä en ole päässyt täysin hyödyntämään uutta suosiota poikkeusolojen vuoksi. Esimerkiksi Tähdet, tähdet -ohjelman jälkeen julkaistavaksi suunniteltu musiikki odottaa vielä. Kesällä pääsin onneksi vetämään pari hieman isompaa keikkaa.

Konsta näyttelee Salkkareissa Mikiä.

Sopeuduin nopeasti

Konstan näytteleminen Salatuissa elämissä tuli monelle yllätyksenä.

– Aluksi jännitti mennä kameran eteen todella pitkän ajan jälkeen. Onneksi työyhteisössä on todella hyviä tyyppejä ja monia rautaisia ammattilaisia, joten työhön sopeutuminen sujui nopeasti, Konsta kiittelee.

Kokonaan näytteleminen ei ollut tauolla aiemminkaan, hän on nimittäin näytellyt useana vuonna kesäteatterissa.

Ohjaaja puuttui peliin

Salatuissa elämissä Konsta näyttelee poliisi Miki Kajanderia, jolla on ollut sarjassa parisuhdeongelmia. Salkkarit-tähden ei ole vaikea löytää eroja itsensä sekä roolihahmonsa välillä.

– Miki ei katso silmiin puhuessaan jonkun kanssa. Kuvatessamme nyt kesätauon jälkeen ensimmäistä kohtausta ohjaaja joutui sanomaan minulle asiasta. Katsoin nimittäin vastanäyttelijääni silmiin, kun ei olisi pitänyt. Tämä ero kertoo mielestäni aika paljon siitä, kuinka me Mikin kanssa poikkeamme toisistamme.

Silmiin katsominen ei ole ainoa seikka, joka erottaa näyttelijän ja hieman juroksi kuvaillun roolihahmon.

– Mikillä on myös opettelemista tunteistaan puhumisessa. Minä sitä kyllä teen. Miki on kaikkiaan perinteisempi suomalainen mies kuin minä, perheenisä tuumii.

 


Teksti: Miikka Ylä-Jussila I Kuvat: MTV314.09.2021 06:00
Katso myös
Konsta Hietanen roolihahmostaan Mikistä: Hän on perinteisempi suomalainen mies kuin minä!
Salkkareiden 4000. jakso tänään TV:ssä! Konsta Hietanen: "Välillä faneilta tuntuvat menevän Mikit ja Konstat sekaisin"
Salatut elämät palaa tänään kesätauolta – kolme tuttua hahmoa tekee paluun