Kaappaus keittiössä - MTV3

Kapekin kauhistuu: Pakastepizzadieettejä ja energiajuomalounaita

Huippukokki Kari "Kape" Aihinen laittaa jälleen Kaappaus keittiössä-ohjelmansa uudella kaudella suomalaisten ruokailutottumuksia kuntoon. 

Kaikkiaan Kape kaappaa uuden, 7. tuotantokauden aikana keittiöitä kymmenessä jaksossa, ja uusia ruokailutapoja ja -tottumuksia opetellaan muun muassa Kittilässä, Kaarinassa, Harjavallassa, Tampereella ja Hämeenlinnassa.

– Luvassa on monivivahteinen kausi, jossa mennään Suomea ristiin rastiin aina Kittilästä Turkuun. Perheet ovat sellaisia, että niistä moni varmasti löytää samaistumispintaa ja saa vinkkejä omaan elämäänsä, Kape kertoo.

Uudella kaudella Aihisen kohtaamiin haasteisiin kuuluvat mm. nälän lykkääminen kahvilla, energiajuomien hörppiminen syömisen sijasta sekä hirvittävä ruokahävikki. Uudet jaksot korkataan Lahdesta, jossa Kapekin joutuu sanattomaksi kohdatessaan sinkkumies Timon. joka on syönyt jo vuosia pelkkää pakastepizzaa.

Kaappaus keittiössä-ohjelman tarkoituksena on palauttaa suomalaisten keittiöihin tekemisen ilo. Kapen kolmen päivän mittaisen vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. 

Kape Aihinen on kurkkinut suomalaisten ruokakaappeihin jo vuodesta 2012 lähtien. Ongelmat ovat vuosien saatossa pysyneet pitkälti samoina.

– Ruokarytmin ja ruoka-aikojen kanssa ollaan edelleen hukassa. Ja voimmehan me olla samalla hieman maailmanpelastajia, lisätä lautaselle enemmän kasviksia ja kalaa, hän sanoo.

– Eniten korjaamista vaativat kuitenkin syömättömyys, ruoka-ajat ja ruokarytmi sekä suunnitelmallisuus, Kape kertoo.

Ohjelmassa kyytiä saavat niin nirsoilu, yksipuolinen ruokavalio, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmatkin,  ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Kapen muuttumaton toive perheille on hyvän arjen luominen.

– Yhä peräänkuulutan, että pitäkää ruuanlaitossa peli helppona, ottakaa koko perhe mukaan keittiöön ja tehkää siitä yksi harrastus jalkapallon, jääkiekon ja muiden joukkoon. Kun kokkaus on koko perheen juttu, ruuanlaiton paineet helpottavat,  hän lupaa.

Kaappaus keittiössä torstaisin 2.9. alkaen klo 20.00 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa. Seuraava jakso katsottavissa aina ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma löytyy myös C Moresta.

Kaveritkin alkavat jo olla huolissaan, kun lahtelainen Timo on jo muutaman vuoden syönyt pelkkää pakastepizzaa.

Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: MTV310.08.2021 05:00
Katso myös
Sofia opettelee kokkaamaan ja paljastaa painonsa
Sirly Ylläsjärvi aloittaa Kokkisodan uutena soturina
Sikke Sumari joutui astumaan sivuun kesken Kokkisota-kuvausten