Tokion olympiakisat - Yle TV 2

Kalle kokeili kisalajeja: Voit nyt haastaa Palanderin mökkiolympialaisissa

Tänään Ylen mökkiolympialaisissa kisaileva Kalle Palander mittelee Sami Jauhojärven kanssa Urheilustudion huumoripitoisissa videoissa.

Ylen alppihiihdon asiantuntija Kalle Palander nähdään osana Ylen tiimiä 8. elokuuta asti jatkuvissa Tokion kesäolympialaisissa. Talvilajeista paremmin tunnettu Palander kokeilee Ylen Urheilustudion videopätkissä eri olympialajeja yhdessä ex-maastohiihtäjä ja Ylen hiihdon asiantuntija Sami Jauhojärven kanssa. 

– Jauhojärven kanssa jo pari vuotta sitten tutustuttiin eri lajeihin. Siellä oli esimerkiksi 100 metrin aidat, nyrkkeilyä, skeittausta, tennistä, purjelautailua ja ammuntaa. Meillä oli aina sen lajin stara opastamassa meitä, Kalle Palander kertoo. 

Sami Jauhojärvi kisailee ja kuittailee Kallen kanssa Ylellä.

Mukana myös mökkiolympialaisissa

Lauantaina 31. heinäkuuta Ylen olympiakisalähetyksissä kilpaillaan Tokion lajien lisäksi mökkiolympialajeissa. Kalle Palander viettää lauantain porvoolaisella kesämökillä, jossa katsojat voivat haastaa hänet erilaisissa koitoksissa. Lajeissa mielikuvitus on rajana, mutta esimerkiksi vanhat tutut tikanheitto ja pussijuoksu toimivat myös.

Kalle palkitsee katsojien parhaita suorituksia ja yrittää tehdä samat temput perässä TV2:lla 31.7. nähtävässä suorassa olympialähetyksessä. Oman haasteen tai suorituksen voi lähettää Kallelle Yle-sovelluksen kautta. Tarkemmat ohjeet löytyvät Ylen sivuilta.

Kamera sai kyytiä

Ex-alppitähdestä oli kiva testata eri olympialajeja, vaikka nyrkkeilyssä tekikin Kallen mukaan pahaa lyödä kaveria. 

– Tenniksessä Jarkko Nieminen ja Emma Laine olivat meitä opastamassa. Sanoin Jarkolle, että katsopa, kun minä lämäsen Jauhojärveä mun ykkössyötön 120 kilometriä tunnissa takapuoleen. Sinnepäinhän se lähti, mutta osuikin sitten 35 tonnin kameraan.

Uimari Ida Hulkko haastoi ennen kisoja Kallen ja Samin mittelemään 25 metrin uinnissa. Kaksinkamppailu toteutettiin olympialajeista poiketen avannossa, koska viime talvena uimahallit olivat koronaepidemian vuoksi suljettuina. Katso hilpeä video hyisestä kisasta.

Kallen ja Samin videoita löytyy myös Yle Areenasta nimellä Urheilustudio Goes Tokio 2020: Kalle vs. Sami

Ylen Mökkiolympialaiset mitellään 31. heinäkuuta TV2:lla. Kallen ja Samin olympialajien testaus viihdyttää Urheilustudiossa Tokion kisojen ajan, ja videot tulevat katseltaviksi myös Yle Areenaan.


Teksti: Elina Korvola I Kuva: Aller Media / Timo Korhonen ja Yle / Jyrki Valkama31.07.2021 08:00
Katso myös
Olympialaiset ovat käsillä: Inka Henelius kertoo suosikkinsa
Odotettu urheilun juhla täyttää ruudun
Katso Penkinlämmittäjien hulvaton lätkäbiisi: Näin räppää Kalle Palander
Päivän suomalaiset: Pe 30.7.
Päivän suomalaiset: La 31.7.