Aarrepaja - MTV3

Jenni Pääskysaari kuvaa ohjelmaa, jossa seurataan maalin kuivumista

Juontaja Jenni Pääskysaari lumoutuu ammattilaisten entisöintitaidoista Aarrepaja-ohjelmassa, jossa kunnostetaan julkisuuden henkilöille tärkeitä tavaroita ja kuullaan muistoista niiden takana.

Syksyllä MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa alkavassa hyvänmielen ohjelmassa vanhat ja risat tavarat saavat uudet elämät ja vievät muistoja eteenpäin sukupolvelta seuraavalle. Aarrepajan keskiössä ovat liikuttavat tarinat esineiden menneisyydestä ja ihmisistä, joille ne ovat tärkeitä.

Entisöinti tapahtuu pajassa, jossa käsityöläiset näyttävät ammattitaitonsa. Heidän työnsä on herättää nämä tärkeät tavarat uudelleen henkiin. Heidän tarkkaa työskentelyään seurataan läheltä samalla, kun he kertovat prosessista ja eläytyvät ihmisten muistoihin ja tarinoihin. 

Käden taidot ovat hienoa katseltavaa

Aarrepajaa on kuvattu kesällä Espoossa. Jenni Pääskysaari on ollut innoissaan pestistään ohjelman juontajana.  Hän kertoo, että ohjelman kuvauksissa ammattilaisten työskentelyä on ollut suorastaan lumoavaa seurata.

– Kun jonkin alan osaaja uppoutuu tekemään sitä, minkä hän osaa parhaiten ja keskittyy siihen, niin ei sellaista voi olla ihailematta. Samaan aikaan minua naurattaa, että teemme kirjaimellisesti ohjelmaa, jossa seurataan maalin kuivumista ja puun hilseilyä. Muissa ohjelmissa vaatteet vähenevät, ja peitot heiluvat.

Vaikka Aarrepaja keskittyy vahvasti esineiden entisöintiin, Jennillä ei itsellään ole kosketusta tuunausharrastukseen.

– Minua ei ole kyllä tähän pestiin sen takia valittu, että osaisin itse entisöidä vanhoja esineitä. Toivon, että katsojille syntyisi samanlainen tunne kuin minullekin, että se on alkanut kaikesta huolimatta kiinnostaa. Neulon kyllä terapiakseni esimerkiksi pipoja ja lapasia. Lipastoja tai muita en ole kuitenkaan koskaan kunnostanut.

Minkä Jenni veikkaa olevan ensi syksyn hittiharrastus? Mitä hän itse toisi Aarrepajaan kunnostettavaksi? Lue laajempi haastattelu Katsosta 29/21. 


Teksti Elina Niemi I Kuva Timo Korhonen10.07.2021 03:00
Katso myös
Pelle Hermannista tehdään elokuva – pääosassa Vesa Vierikko
Kaikki synnit-rikosdraamasarjan uuden kauden kuvaukset alkavat
Ensi-ilta-arvostelu: Mustan lesken menneisyys avautuu
Onnenpyörä saa juontajaksi miesparin: Niko ei osaa vokaaleja
Unelmien maa -sarjan Amund Harboe: Pystymetsästä tv-tähdeksi
Ella Kanninen vetäytyi Italiaan kirjoittamaan
Sikke Sumari haki Teatterikorkeakouluun: Rehtori moitti liian vanhaksi
Sami Kuroselta uusi ruokaohjelma