Toivomus - Yle Teema & Fem

Itseoppinut Antti Reini Toivomus-sarjassa: Olen vain tehnyt juttujani

Monitaituri Antti Reinin uusin aluevaltaus on kirjailijan työ.

Ira Hammermannin Toivomus (En önskan) -sarjan haastattelussa nähdään sunnuntaina 26. syyskuuta näyttelijä Antti Reini, joka on myös muusikko, kirjailija ja valokuvaaja. Haastattelussa mennään heti syvälle, kun Ira esittää ajatuksen, että monet Antin unelmista ovat käyneet toteen. 

– Olen vain tehnyt juttujani. En ole miettinyt onnistunko vain en. Uskon siihen, että pitää tehdä omia juttujaan ja toiset saavat sitten päättää pitävätkö niistä, Antti Reini sanoo.

Antti Reini tunnetaan erityisesti Vares-elokuvien rosoisena sankarina. Hänet muistetaan myös muun muassa sarjoista Kylmäverisesti sinunAlamaailma sekä Cold Courage. Reini ei ole opiskellut esimerkiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa. Hän haki kuitenkin kerran Tukholmaan opiskelemaan.

– Minulla ei ole koulutusta mihinkään, mitä teen. Otan sen niin, että olen selvinnyt ja olen kiitollinen siitä. Se ei häiritse minua yhtään. Päinvastoin, olen siitä itse asiassa aika ylpeä.

Antti Reini kertoo Iralle myös, mitä on oppinut tyttäriltään.

Menestys vaatii ponnistelua

Menestys ei ole kuitenkaan tullut ilmaiseksi, vaan se on vaatinut kovaa työtä. Antti Reini kertoo ohjelmassa Iralle, kuinka joutui uransa alkupuolella kamppailemaan rooleista. Reini puhuu myös Il Capitano – nuori kapinallinen (1991) -elokuvasta, josta tuli hänen läpimurtonsa.

Reinin uusin aluevaltaus on kirjailijan työ. Häneltä ovat ilmestynyt teokset Neljätoistanollakuus (2016) sekä La Ciudad (2020). Kirjoittaminen tuntui heti läheiseltä.

– Tunsin, että nyt teen jotain, mihin minut on luotu. Olin tullut kotiin, Reini tunnustaa Iralle.

Jaksossa paljastuvat Reinin elämän rankatkin vaiheet sekä hänen monipuolinen lahjakkuutensa. Ira uskookin, että Reini yllättää jakson katsojat poikkitaiteellisuudellaan.

– Antti Reinin haastattelussa paljastuu valtava herkkyys. Monet Antin roolityöt ovat olleet kovaksikeitettyjä ja rosoisia, mutta hän ei yksityisenä ihmisenä vastaa ollenkaan sitä kuvaa, Ira kertoo.

Antti Reini nähdään myös Rikoksen anatomia -sarjassa, jonka uusi kolmoskausi käynnistyi discovery+-palvelussa 23.9. Lisäksi Sub-kanava näyttää 3. lokakuuta alkaenVares-elokuvia, joista ensimmäisenä on vuorossa Vares – Sheriffi.

 Vares – Sheriffi -leffassa (2015) nähdään Antin rinnalla Jasper Pääkkönen.

Toivomus (En önskan) -sarjan uusi neljäs kausi nähdään sunnuntaisin Teema & Fem -kanavalla. 26.9. esitettävä Antti Reini -jakso uusitaan maanantaina ja lauantaina. Ohjelmaa esitetään myös TV1:llä, ja kaikki kaudet löytyvät Yle Areenasta.


Teksti Elina Korvola Kuvat Yle / Dan Gustafsson sekä Solar Films26.09.2021 12:00
Katso myös
Tunteet eivät häiritse Antti Reinin työtä
Ira Hammermannin sarja tarjoaa hengähdyshetkiä: Uusi kausi alkaa!
Ira Hammermannin haastattelusarja saa jatkoa
Pirkko Mannola muistelee kohtaamisiaan Cary Grantin ja Tauno Palon kanssa
Amy Diamond tietää, kuinka unelmista tehdään totta
Petteri Summanen ja Kari Hietalahti kertovat uutuussarjastaan: Hyvä komedia syntyy toden kautta