Toivomus - Yle TV 1

Ira Hammermannin haastattelusarja saa jatkoa

Tänään uusintakierrokselle lähtevä kiireetön ja syvällinen haastattelusarja jatkuu syksyllä uusin neljännen kauden jaksoin.

Toimittaja Ira Hammermannin luotsaama Toivomus (En Önskan) -sarja palaa ruutuun 2. kesäkuuta kolmannen kauden uusintakierroksen myötä. Yleltä kerrotaan, että sarjasta on luvassa myös uusi neljäs kausi, joka alkaa Teema & Fem -kanavalla elokuun lopussa ja esitetään syksyllä myös TV1:llä. 

Toivomus-sarjassa Ira tapaa kymmenen tunnettua henkilöä elämän eri aloilta ja jututtaa heitä kaikessa rauhassa ruotsiksi. Ohjelma on tekstitetty suomeksi.

 – Haastateltavia yhdistää se, että heillä kaikilla on jo elämänkokemusta. Ajatuksena on, että vieraat miettivät ohjelmassa oman elämänsä suuria käännekohtia ja valintoja, Ira Hammermann kertoo.

Syksyllä alkavan uuden neloskauden vieraita ovat muun muassa kapellimestari Esa-Pekka Salonen, ylilääkäri Asko Järvinen, laulaja-näyttelijä Pirkko Mannola, toimittaja Bettina Sågbom, Marimekon hallituksen puheenjohtaja Mika Ihamuotila, avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja sekä poliitikko Silvia Modig.

Hetki kiireetöntä läsnäoloa

Kesäkuun 2. päivä uusintana alkavalla kolmoskaudella puolestaan vierailevat muusikko Lasse Mellberg eli Redrama, näyttelijä Anu Sinisalo, jalkapallovalmentaja Markku Kanerva, ravintoloitsija ja juontaja Sikke Sumari, toimittaja Saska Saarikoski, näyttelijä Riko Eklundh, artisti Krista Siegfrids, toimittaja Antti Kuronen, elokuvaohjaaja Saara Cantell sekä muotoilija Stefan Lindfors.

Redrama kertoo avausjaksossa Iralle raitistumisestaan.

Luottamuksen syntyminen on ohjelmassa olennaista. Kysymysten asettelu vaatii taitoa varsinkin, kun käsitellään herkkiä aiheita. 

– On tärkeää, että syntyy molemminpuolinen luottamus, kun on kyseessä haastattelu, jossa puhutaan muutakin kuin säästä. Kun keskustelu lähtee liikkeelle, unohtuu, että olemme tekemässä televisio-ohjelmaa. On vain kaksi ihmistä, jotka kohtaavat, Ira kuvailee.

Kameroiden unohtuminen välittyy myös katsojalle, joka saa kokea hetken pysähtymistä ja kiireetöntä läsnäoloa.

Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva nähdään Toivomus-sarjassa 16.6.

Kulje unelmia kohti 

Ohjelmassa vierailevat tunnetut ihmiset ovat pärjänneet hyvin elämässään. Menestyksen taustalla vaikuttaa Iran mielestä useampi tekijä, mutta tietynlainen elämänpalo yhdistää vieraita. 

– Vahva intohimo on siivittänyt heidän menestystään. He ovat rakastaneet elämää ja rakastaneet työtään. Toivon, että vieraat kannustaisivat ihmisiä menemään omia unelmia kohti. Elämässä tulee vaikeita hetkiä. Juuri niinä hetkinä pitäisi uskoa, että voi nousta jaloilleen. Vieraat näyttävät tämän esimerkillään toteen.

Krista Siegfrids puhuu avioerostaan sekä isänsä yllättävästä kuolemasta.

Suomalaisessa kulttuurissa tiukkaan istuva virheiden pelkääminen ei ehkä olekaan se paras taktiikka elää. 

– Tärkeintä elämässä ei ole se, että välttää karikot. Elämässä ja merellä pitää osata luovia. Jos pelkää, ei ehkä voi saavuttaa sitä kaikkea, mitä muuten voisi, Ira pohtii. 

Toivomus-sarjan kolmas kausi uusitaan 2. kesäkuuta alkaen TV1-kanavalla. Yle Areenassa ovat toistaiseksi katseltavissa kaudet 1. –3. Uudet 4. kauden jaksot alkavat syksyllä 2021.


Teksti: Elina Korvola I Kuvat: Dan Gustafsson / YLE02.06.2021 10:14
Katso myös
The Voice of Finlandin jättänyt Redrama lupaa ensi vuodeksi suuria
Huuhkajien EM-joukkue julkistetaan tänään