Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! - Nelonen

Hans Välimäki panee taas kuppiloita kuntoon: En ilkeile tahallani

Julkkiskokki aloittaa toisen kautensa ravintoloiden auttamisessa.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -sarjan ensimmäinen kausi esitettiin noin vuosi sitten. Tuota ennen Kuppilat kuntoon -formaattia oli nähty toisen julkkiskokin, Jyrki Sukulan, isännöimänä neljän kauden verran. 

Ohjelmassa vieraillaan ravintoloissa, joiden toiminta on syystä tai toisesta muuttunut hankalaksi. Hans Välimäen tehtävänä on palauttaa toiminta oikeille raiteilleen.

– Avauskaudesta opin eniten ohjelmanteon teknisestä puolesta, ja yritin nyt esimerkiksi tehdä enemmän omia ennakkovalmisteluja ja taustatutkimusta, Välimäki kertoo.

– Haastavinta ja monesti aika jännittävääkin on mennä ravintoloihin ja päästä ravintoloitsijan pään sisään. Kunnolliset ennakkotyöt helpottavat tässä paljon.

Alku on hurja

Kausi alkaa hurjissa merkeissä. Välimäki kertoo suorin sanoin, että jakson ravintoloitsijan asiakkailleen tarjoamat annokset ovat ”pelkkää paskaa”. Välimäki kuitenkin painottaa, ettei itsetarkoituksellinen ilkeily ole hänen tavoitteensa.

– Ideanahan on auttaa ravintoloita ja niiden pitäjiä. Ohjelman ravintoloitsijat ovat usein jo valmiiksi vähän lytyssä, enkä saa siitä mitään nautintoa, että lyttään heitä entistä enemmän. Enkä usko, että katsojatkaan siitä pitävät, Välimäki pohtii.

– Avausjaksossa vain oli tarpeellista näyttää voimakkaita tunteita, koska toiminta kyseisessä ravintolassa oli aika unista ja nuutunutta. Tarvittiin herätystä, Välimäki kertoo.

Esittäminen karsitaan pois

Vaikka ennakkovalmistelujen tärkeys kristallisoitui toiselle kaudelle tultaessa, niin Välimäki painottaa, että on halunnut pitää itse ravintolavierailuiden tunnelman mahdollisimman aitona.

– Sanoin jo ensimmäiselle kaudelle pyydettäessä, että ainoa ehtoni mukaan lähtemiseen on se, että saan olla oma itseni.

Välimäki avaa asiaa konkreettisilla esimerkeillä.

– Tämän tyyppisissä tosi-tv-ohjelmissa saattaa olla esimerkiksi sellaista, että tietyssä kohtaa ohjelmaa on jokin toistuva slotti, johon vakiohahmon pitää heittää jokin kommentti. Minä en ole halunnut lähteä sellaiseen, vaan haluan sanoa kameralle kommentteja vain silloin, kun minusta siltä aidosti tuntuu, Välimäki havainnollistaa.

Ensimmäisellä kaudella vierailukohteiden ihmiset eivät tienneet, millä tyylillä Välimäki alkaa tekemään sarjaa Sukulan jälkeen. 

– Nyt moni oli nähnyt viime kauden jaksoja ja he tavallaan tiesivät, kuinka reagoida minuun. Kuvausryhmältä tulikin kerran palautetta, että ihmiset ikään kuin näyttelevät, eivätkä ole omia itsejään. Sellainen turhauttaa ja piti muistuttaa ottamaan homma tosissaan. Esittäminen näkyy läpi.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! aloittaa toisen tuotantokautensa Nelosella maanantaina 20. syyskuuta kello 20.00.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Nelonen20.09.2021 08:00
Katso myös
Sirly Ylläsjärvi aloittaa Kokkisodan uutena soturina
Sikke Sumari joutui astumaan sivuun kesken Kokkisota-kuvausten
Suomalainen menestysresepti etsii jälleen uutta ruokahittiä