Loistava ystäväni - Yle Teema & Fem

Elena Ferranten Loistava ystäväni-sarjan toinen kausi alkaa tänään

Kolmas kausi Elena Ferranten menestyskirjasarjaan pohjautuvasta Loistava ystäväni-sarjasta on jo tuotannossa.

Tänään Yle Teema & Femillä alkavalla sarjan toisella tuotantokaudella napolilaiset ystävykset Elena (Margherita Mazzucco, kuvassa vasemmalla) ja Lila (Gaia Girace, oik.) ovat jo 16-vuotiaita nuoria naisia.  Lila on mennyt naimisiin Stefanon (Giovanni Amura) kanssa, kun taas Elena haluaa jatkaa opintojaan. Omapäinen Lila pohtii, onko hän menettänyt oman identiteettinsä otettuaan miehensä sukunimen. Kaiken lisäksi aviomies on hyvin määrätietoinen ja jopa väkivaltainen.

Kun tytöt viettävät yhteistä kesälomaa Ischialla, he tapaavat vanhan lapsuudenystävänsä Nino Sarratoren (Francesco Serpico). Tapaaminen herättää tytöissä mielenkiintoisia tuntemuksia ja uhkaa jopa heidän ystävyyttään.

Toinen, Saverio Costanzon ja Alice Rohrwacherin ohjaama, tuotantokausi Loistava ystäväni: Uuden nimen tarina  (2020) on kahdeksan osan mittainen. Loistava ystäväni-sarja (L'amica geniale, 2018– ) on  RAI:n ja HBO:n italialais-amerikkalaista yhteistuotantoa.

Variety-lehden mukaan sarjan kolmoskauden kuvaukset ovat käynnistyneet loppuvuodesta 2020 Napolissa ja Firenzessä. Vielä ei kuitenkaan ole tiedossa, koska uusi kausi Loistava ystäväni: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät saa ensi-iltansa.

Loistava ystäväni-sarjan toinen kausi Yle Teema & Femillä 10.8. alkaen tiistaista perjantaihin. Tiistaisin lähetysaika on klo 21.00 ja muina päivinä klo 20.00. Sarjan ensimmäinen kausi on Yle Areenassa kokonaisuudessaan katsottavissa vielä kahden viikon ajan. Uudet, toisen kauden jaksot löytyvät Areenasta kuukauden ajan. Molemmat kaudet ovat myös HBO Nordic-suoratoistopalvelussa.


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Eduardo Castaldo/Yle Kuvapalvelu10.08.2021 11:30
Katso myös
Ylellä tuhti Elena Ferrante-paketti: Ystävyys kantaa läpi vaikeiden aikojen