Vonkaleita jahtaamassa - Yle TV 2

Cyril nappaa hirviökaloja

Uudessa kanadalaisessa kalastusohjelmassa Vonkaleita jahtaamassa nappaa oikein kunnolla.

Kanadalaisessa uutuussarjassa Vonkaleita jahtaamassa (Chasing Monsters, S5, Kanada 2020) intohimoinen seikkailija Cyril Chauquet kiertää ympäri maailmaa kalastamassa valtavia ja vaarallisia petokaloja. Syrjäiset lokaatiot ja ankarat olosuhteet ovat usein koitua miehen kohtaloksi, mutta mikään ei pitele häntä poissa syvistä vesistä. Meillä esitetään Kanadassa vuonna 2015 käynnistyneestä sarjasta sen 6-osainen viides kausi.

Adrenaliinintäyteisen kesäsarjan tänään nähtävässä avausjaksossa Cyril suuntaa Ranskan Polynesiaan, jossa hän auttaa tutkijoita selvittämään riuttojen petokalojen kuntoa. Alun perin Cyrilin ajatuksena on pyytää jättipiikkimakrillia, mutta uskomaton määrä aggressiivisia haikaloja hankaloittaa hommaa. Suuri jättipiikkimakrilli olisi terveen koralliriutan merkki, mutta hait vaanivat kaikkialla. 

Viikon kuluttua torstaina ollaan loukussa hornansaarella. Cyril matkaa autiosaarelle Panaman rannikon edustalle etsimään koiranapsijaa, suurta petokalaa, jolla on hurjat kulmahampaat. Kalastusreissu ei  kuitenkaan suju suunnitelmien mukaisesti. Tiimi jää saarelle päiväkausiksi ilman ruokaa, eli jos kalaa ei tule, he näkevät nälkää. 

Sarjan kolmannessa jaksossa Cyril seikkailee Gabonissa, keskisessä Afrikassa. Siellä barrakudat voivat kasvaa yli kolmemetrisiksi ja 50-kiloisiksi. Ongelmia tuottavat niin ennalta-arvaamattomat virtahevot kuin hengenvaaralliset krokotiilitkin. Nelososassa Cyril suuntaa cree-intiaanien maille pohjoisen Kanadan Québeciin. Mistassini-järven vesissä kuuluu vaanivan jättimäinen hauki. Hyytävä kylmyys tekee kuitenkin uistelusta liki mahdotonta.

Viidennessä osassa tiimi saapuu jokiverkostoon Brasiliassa Amazonin eteläosassa. He etsivät viidakosta suurta aimaraa, hurjaa petokalaa, jonka kerrotaan aiheuttaneen onnettomuuksia. Cyril joutuu todelliseen kiipeliin eli vaeltamaan vaarallisen viidakon läpi ja uimaan piraijoja kuhisevissa vesissä. 

Kauden päätösjaksossa Cyril on Tyynellämerellä. Kiritimatin saari Kiribatissa on hyvä paikka uistella jättipiikkimakrillia, mutta helppoa kalan löytäminen ei ole. Jättipiikkimakrillit ovat niin aggressiivisia, että ne hyökkäävät haiden ja jopa ihmisten kimppuun. Saako Cyril raahatuksi petokalan kanoottiinsa?

Vonkaleita jahtaamassa TV2:ssa 22.7. alkaen torstaisin klo 20.15. Yle Areenasta kausi löytyy jo kokonaisuudessaan ja on siellä katsottavissa vuoden ja seitsemän kuukauden ajan eli 28.2.2023 saakka.


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Yle Kuvapalvelu22.07.2021 12:15
Suosituimmat
Päivän suomalaiset: To 5.8.
Esittelyssä tänään nyrkkeilijä Mira Potkonen.13. kisapäivä: torstai 5.8.*Klo 1.30–10.00 Matilda...
MTV3
Varo Emmerdalen juonipaljastuksia: Andrea jatkaa piiloleikkiään
Andrean piileskely johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin tulevalla...
Yle TV 2
Ylen Japanin-tuntija Heikki Valkama on myös dekkarikirjailija
Olympiakisojen tunnelmista Ylellä raportoivan Heikki Valkaman...
Yle TV 1
Kimmo Porttilan selostusurakka: Vessatauot pitää harkita tarkkaan
Olympialaisissa venymistä vaaditaan kilpailijoiden lisäksi...
Päivän suomalaiset: Ke 4.8.
Esittelyssä tänään rullalautailija Lizzie Armanto.12. kisapäivä: keskiviikko 4.8.*Klo 1.30–10.00...
Ensi-ilta-arvostelu: Salapoliisit turvautuvat rukoukseen
JP ja murtovaras **Olli ja Ruttu ovat parhaat kaverukset, jotka janoavat...
MTV3
Salatut elämät jää kesätauolle
Salatuista elämistä ei ole tänä kesänä odotettavissa uutta spin offia, joten fanien on tyytyminen...
Päivän suomalaiset: Ma 2.8.
Esittelyssä tänään estejuoksija Topi Raitanen.10. kisapäivä: maanantai 2.8.*Klo 3.35 Sara Kuivisto,...
Yle Teema & Fem
Ylellä tuhti Elena Ferrante-paketti: Ystävyys kantaa läpi vaikeiden aikojen
Elena Ferranten menestysromaaniin perustava draamasarja...
Päivän suomalaiset: Ti 3.8.
Esittelyssä tänään painija Arvi Savolainen.11. kisapäivä: tiistai 3.8.*Klo 5.00 Arvi Savolainen,...