Bosch - HBO Nordic

Bosch ja muut suosikit täydentävät jännärikesän

Kesällä ei tarvitse uppoutua vain uusiin jännityssarjoihin, sillä moni suosittu dekkari palaa tauolta uuden kauden myötä. Lisäksi monet klassikot ja vanhemmat suosikit ovat yhä katsottavissa eri suoratoistopalveluissa.

Yksi kovimmista uutuustärpeistä on Boschin seitsemäs ja viimeinen kausi, joka julkaistaan HBO Nordicilla 26. kesäkuuta. Rikosetsivä Harry Bosch (Titus Welliver) palaa Los Angelesin koville kaduille hittisarjan odotetussa päätöksessä, jossa Bosch ja Jerry Edgar (Jamie Hector) selvittävät kahta erillistä murhaa. Paljon yhtäläisyyksiä omaavat henkirikokset johdattavat parivaljakon valkokauluskorruption ylimmille tasoille ja katuhuumekaupan syövereihin.

Bosch tavoittaa briljantisti kirjailija Michael Connellyn alkuperäisromaanien kovaksi keitetyn hengen. Connelly on Raymond Chandlerin opetuslapsi, jonka tarinoissa Los Angeles näyttää synkän viettelevän ja väkivaltaisen puolensa. Enkelten kaupunki on myös yksi sen päähenkilöistä, joka on läsnä melkein jokaisen jakson kuvissa. Sarja on myös kuvattu kaupungin oikeilla kaduilla. Boschin aiemmat kaudet löytyvät HBO:n lisäksi Amazon Prime Video -palvelusta.

The Good Fight

Tänään perjantaina HBO:lle ilmestyy myös The Good Fightin odotettu viides kausi. Chicagon lakitoimistomaailmaan sijoittuvan draaman uusi kausi sisältää täydet kymmenen jaksoa, toisin kuin viime vuonna koronapandemian vuoksi seitsemään jaksoon typistynyt neloskausi. Avausosassa Diane (Christine Baranski) ja Liz (Audra McDonald) joutuvat vaikeuksiin, kun näiden firma menettää kaksi parasta asianajajaansa. Mukaan tulee tällä kaudella myös veteraaninäyttelijä Mandy Patinkinin esittämä Hal Wackner, joka perustaa oman oikeussalin kopiomyymälään takahuoneeseen.

HBO-tilaajien kannattaa tutustua myös Kate Winsletin tähdittämään briljanttiin rikosdraamaan Mare of Easttown. Toinen tähtinäyttelijän ympärille kietoutuva HBO-huippudekkari on Bryan Cranstonin (Breaking Bad) tähdittämä Your Honor, jossa arvostettu tuomari ottaa lain omiin käsiinsä suojellakseen poikaansa New Orleansin vaarallisimmalta rikollisperheeltä.

Your Honor

HBO tunnetaan loistavien alkuperäissarjojen kantapalveluna, jonka ansiosta sen valikoimaan kuuluu edelleen monia klassikoita. Toki esimerkiksi Sopranos on rikossarjojen aatelia, mutta suoraotteisempaa dekkarikerrontaa kaipaaville voi aina suositella True Detectiven uusintakatselua. Myös modernin poliisidraaman kivijalkoihin kuuluva Langalla löytyy yhä kokonaisuudessaan HBO:lta, nyt myös uudelleenmasteroituna julkaisuna.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuvat: HBO25.06.2021 12:00
Katso myös
Luke Evans palaa juurilleen tosipohjaisessa rikosdraamassa
Huipputrilleri suoraan blu-raylle: Denzel Washington jahtaa sarjamurhaajaa
Blu-ray-arvostelu: Opioidikriisi kylvää tuhoa tiukassa trillerissä
Oscar-palkittu Steve McQueen ruotii Britannian rotuhistoriaa viidellä tositarinalla
Palkittu brittidraama Life - elämässä eksyneet on kokonaisuudessaan nähtävissä Areenassa
Ensi-ilta-arvostelu: Rennyn honkkarirymistelyssä vietetään jouluaattoa ruumishuoneella
Elokuva-arvostelu: Zombit valtaavat Las Vegasin