Kesäterassi - MTV3

Antero on valikoiva penkkiurheilija

Selostajalegenda Antero Mertaranta muistuttaa, että kesällä on tärkeää antaa aikaa itselleen.

Antero Mertaranta sai suoritettua vuosittaisen jääkiekon MM-juontourakkansa loppuun kesän alkupäivinä. Viime vuonna kisoja ei tosin järjestetty koronan vuoksi. Pitkän epämääräisen ajanjakson jälkeen urheilumaailmakin on löytämässä taas normaalia rytmiään, ja esimerkiksi nyt kesäkauden alussa penkkiurheilijoille riittää tarjontaa muun muassa jalkapallon EM-kisojen ja vaikkapa NHL-finaalien muodossa.

– Kun kaikenlaisia urheilukanavia ja suoratoistopalveluja on nykyään Suomessakin jo pilvin pimein, niin katsomista on urheilufaneilla yli äyräiden. Päinvastoin ongelmaksi muodostuu paremminkin se, että mihin kaikkeen on aikaa, Mertaranta pohtii.

– Täytyy myöntää, että olen itse työn ulkopuolella aika laiska penkkiurheilija, ja valikoin tarkkaan, mitä katson. Varsinkin sellainen täysin keskittynyt tuijottaminen jää vähemmälle, vaikka futiskisat nytkin saattavat pyöriä siinä sivussa. Toki esimerkiksi Huuhkajien otteita on pakko seurata jo kisojen historiallisuuden vuoksi, juontajasuosikki kertoo.

Pitää antaa aikaa itselleen

Mertaranta painottaa vapaa-ajan merkitystä. Hän kertoo vähentäneensä työtaakkaansa muun muassa erilaisten live-tapahtumien juontotehtävien osalta.

– Viime vuosina on oppinut koko ajan enemmän sen tärkeyden, että on sellaista aikaa, kun ei tee niin sanotusti mitään. Ja kunnosta täytyy pitää huolta. Talvella hiihdän, kesällä pyöräilen ja käyn uimassa, Mertaranta kertoo.

– Muutama vuosi sitten oma Anza Mertaranta Allstars -bändini teki kohtuullisia keikkamääriä kesäisin. Korona on kuitenkin hiljentänyt myös sitä toimintaa, kuten monien niin sanotusti todellisten artistien kohdallakin. Se on vapauttanut aikaa itselleni, esimerkiksi lukemiselle, rumpuja yhtyeessään soittava Mertaranta sanoo.

Kesän lopulla Mertaranta nähdään urheilun ulkopuolisissa tv-töissä, kun hän isännöi MTV3:n Kesäterassi-ohjelman kauden viimeistä viikkoa 2.–6. elokuuta. Muina viikkoina, 5. heinäkuuta alkaen, ohjelmaa juontavat perinteiseen tapaan Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: MTV21.06.2021 04:00
Katso myös
EM-futiskarnevaali alkaa! Katso tästä otteluohjelma
Kaunareiden Tanner Novlan uskoo Kanadan voittavan jääkiekon MM-kisat