fbq
Kylla_Isa_osaa_yle_71b0dc5c02.jpg

1990-luvun suosikkisarja Kyllä isä osaa naurattaa taas tv:ssä – mitä tapahtui näyttelijöille?

Kyllä isä osaa on Tampereelle sijoittuva komediasarja vuosilta 1994–1995. Tom Lindholmin esittämä taksikuski-isä ajautuu jatkuvasti kiusallisiin ja koomisiin tilanteisiin yrittäessään kohottaa perheen elintasoa. Tuija Ernamon näyttelemä äiti on usein isää nohevampi, ja kaikista viisaimpia ovat tietysti perheen murrosikäiset lapset, jotka pitävät isäänsä pilkkanaan. 

Kyllä isä osaa teki Tom Lindholmista kertaheitolla koko kansan tunteman, ja näyttelijän töitä on riittänyt siitä lähtien. Hänet muistetaan muun muassa Maalaiskomedia-sarjoista ja lukuisista elokuvista, kuten Rentun ruusu, Vuonna 85, Risto Räppääjä ja Sevillan saituri sekä Olavi Virta. Hän on tehnyt myös pitkän uran teattereissa erityisesti Tampereella, jossa esiintyy teatterilavoilla edelleen. Kyllä isä osaa -teeman pariin hän on palannut aivan viime vuosina, sillä samannimistä näytelmää esitettiin teattereissa Tampereella ja Helsingissä alkuperäisellä kokoonpanolla.

Tuija Ernamo tuli tunnetuksi jo aiemmin Neil Hardwickin kirjoittamasta ja ohjaamasta komediasarjasta Sisko ja sen veli, joka esitettiin vuonna 1986. Parhaiten hänet muistetaan kuitenkin edelleen Kyllä isä osaa -sarjasta. Sen lisäksi hän on tunnettu erityisesti teatterinäyttelijänä. Ernamo oli Tampereen Teatterin vakituinen näyttelijä vuosina 1978–2014. Nykyään hän on jo eläkkeellä, mutta tekee yhä vierailuja teatteriproduktioissa, kuten Kyllä isä osaa -näytelmässä. 

Perheen tytärtä Jonnaa esitti Tuija Ernamon oma tytär Maiju Jokinen, joka on nykyään itsekin ammattinäyttelijä. Hänet nähtiin lapsinäyttelijänä jo alakouluikäisenä suositussa Mummo-sarjassa. Kyllä isä osaa -sarjan aikaan hän oli nuori aikuinen. Välillä Jokinen on jättänyt näyttelemisen ja työskennellyt muilla aloilla. Hän on opiskellut liikunta-alaa, pukineiden valmistajaksi ja merkonomiksi ja tehnyt töitä myyjänä ja ravintoloissa. Nykyään hän näyttelee kiertävässä Teatteri Eurooppa Neljä -ryhmässä. 

Jussi-poikaa puolestaan näytteli Jarno Jokinen, joka tunnetaan myös näyttelijä Ahti Jokisen poikana. Hän ei ole näyttelijä, vaan työskentelee ohjelmistojen parissa. Teatterilavalta hänet on kuitenkin saattanut joskus bongata.   

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kyllä isä osaa TV2-kanavalla tiistaisin klo 21.00 kaksi jaksoa kerrallaan. Sarja on kokonaisuudessaan katsottavissa Areenassa. 

Seuraa meitä somessa