Viikonvaihteen suoratoisovinkit: Lucifer palaa viimeisen kauden myötä

Katso suosittelee, mitä suoratoistopalveluista kannattaa valita viikonloppuna ja tulevan viikon alussa.

Lucifer

Netflix PE 10.9.

Suositusta Lucifer-sarjasta ilmestyy kuudes ja viimeinen kausi. Jo edellisen kauden ilmoitettiin olevan finaalikausi, mutta myöhemmin päätös pyörrettiin. Netflix vakuuttaa, että nyt luvassa on tarinan todellinen päätös. Ennen esiripun laskeutumista saadaan selville, mitä tapahtuu, kun Tom Ellisin esittämästä Luciferista on tullut uusi Jumala. Samana päivänä Netflixiin tulee Mestarihitsaajat, jossa seitsemän amerikkalaista hitsaajalegendaa mittelee taidoissaan toisiaan vastaan.

Close to Me 

Elisa Viihde Viaplay SU 12.9.

Kaikki näyttää olevan kunnossa Connie Nielsenin (Wonder Woman, Gladiator) esittämän Jo Hardingin elämässä. Sitten putoamisonnettomuus pyyhkii Connien muistista koko edeltävän vuoden tapahtumat. Kun Jo kerää kokoon muistinsa palasia, hän huomaa, ettei hänen elämänsä ollutkaan niin täydellinen. Sarjan toisena tähtenä nähdään brittinäyttelijä Christopher Eccleston, ja se perustuu Amanda Reynoldsin samannimiseen romaaniin.

American Rust 

Paramount+ MA 13.9.

Pikkukaupungissa Pennsylvaniassa tapahtuu murha. Ruumis löydetään hylätyltä terästehtaalta. Tapausta alkaa tutkia kaupungin erikoinen poliisipäällikkö Del Harris joukkoineen. Harrisin työtä haittaa kuitenkin se, että hänellä on suhde pääepäillyn äitiin. Tarinaan sekoittuu kuvausta amerikkalaisen elämäntavan murroksesta, kun teollisuuden alalta on hävinnyt työpaikkoja ja suuret alueet ovat ajautuneet alamäkeen. Samalla yhdeksänosainen American Rust on murhamysteerin lisäksi myös perhedraama. 

Sarja perustuu Philipp Meyerin vuoden 2009 ylistettyyn samannimiseen debyyttiromaaniin. Tv-version tekeminen aloitettiin jo vuonna 2017, mutta matkan varrella taustavoimat ovat vaihtuneet. 2018 tuotanto ehdittiin lopettaa, kun pääosaan ei saatu sopivaa näyttelijää. Yli vuoden tauon jälkeen tekemistä jatkettiin, ja Harrisiksi saatiin Jeff Daniels (Newsroom, Nuija ja tosinuija).

Y: The Last Man 

Disney+ MA 13.9.

Sarjassa eletään suuren tuhon jälkeisellä tulevaisuuden maapallolla. Maailmasta on mystisesti kuollut jokainen nisäkäs, jolla on miessukupuolen määrittävä Y-kromosomi. Ainoastaan yksi mies, Yorick Brown, on jostain syystä jäänyt eloon. Naiset pyrkivät rakentamaan uusia yhteiskuntia ilman miehiä. Yhdysvaltain presidenttinä on Yorickin äiti Jennifer. Sarja perustuu vuosina 2002–2008 julkaistuun sarjakuvaan, mutta tv-versiossa on muokattu muun muassa trans-ihmisten osuutta tarinassa.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: Netflix, Elisa Viihde Viaplay, Paramount+, Disney+10.09.2021 06:00
Katso myös
Nämä Oscar-ehdokaselokuvat jo nähtävissä suoratoistopalveluissa
Paramount+-suoratoistopalvelun kuluttajasovellus julkaistaan tänään Suomessa
Suoratoistoa lapsille: Netflixissä nähdään uutuusanimaatio ja Karvakuonot palaavat
Mark Wahlbergin uusi toimintaleffa julkaistaan suoraan Paramount+:ssa
Katso traileri: Disneyn ja Pixarin uutuusanimaatio Luca Disney+-palveluun kesäkuussa
Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen