Häräntappoase - Yle Areena

Vanha Häräntappoase nyt Yle Areenassa

Suoratoistopalveluista löytyy nyt kaksi Häräntappoasetta, ikäeroa 32 vuotta.

Elisa Viihde Viaplay-suoratoistopalvelussa on juuri saanut ensi-iltansa uusi tv-sarjaversio Anna-Leena Härkösen 1984 ilmestyneestä esikoisromaanista Häräntappoase. Sekä Härkösen romaani että siitä 1989 Ylelle tehty ensimmäinen tv- ja elokuvaversio olivat 1980-luvun nuorille mieleenpainuva aikalaisilmiö.

Nyt voi tehdä aikamatkan 30 vuoden taa katsomalla tuon Jussi Niilekselän ohjaaman Häräntappoaseen. Materiaalia on vuosikymmenten varrella esitetty sekä elokuvana että muutamana eri mittaisena tv-sarjaversiona. Nyt Yle Areenasta löytyy 5-osainen versio.

Koulu loppuu ja kesä on edessä. Turkulainen Allu (Santeri Kinnunen) suunnittelee kesälomaa pitsanpaistajana Tukholmassa, mutta äiti on luvannut hänet avuksi sukulaisten tilalle Torvenkylään. Allu alistuu kohtaloonsa ja matkustaa junttilaan heinätöihin. Torvenkylä osoittautuu kuitenkin odotettua mielenkiintoisemmaksi, kun Allu kohtaa maalaistyttö Kertun (Outi Alanen). 

Sarjassa näyttelevät myös mm. Antti Majanlahti, Risto Salmi, Minna Hämäläinen, Tuija Vuolle ja Kari-Pekka Toivonen.

Häräntappoase (1989) on katsottavissa Yle Areenassa 22.6. alkaen vuoden ajan. Häräntappoase (2021) Elisa Viihde Viaplayssa. 

Heinätöihin Torvenkylään joutuvan Allun (Santeri Kinnunen) kesän pelastaa Kerttu (Outi Alanen).

Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Antero Tenhunen/Yle Kuvapalvelu22.06.2021 12:00
Katso myös
Tältä näyttää uusi Häräntappoase
Häräntappoase pantiin uusiksi: Nyt kukoistaa tyttörakkaus