Love, Death & Robots - Netflix

Tv-arvio: Peter Franzén yllättää Netflixin scifianimaatiossa

Lyhyistä itsenäisistä tarinoista koostuva antologiasarja Love, Death & Robots kuuluu Netflixin alkuperäistuotantojen lippulaivoihin. Tim Millerin (Deadpool, Terminator: Dark Fate) luoma ja muun muassa David Fincherin tuottama sarja on aikuisille suunnattua scifi-, kauhu- ja fantasiaviihdettä, jonka kaikki tarinat on toteutettu joko perinteisenä animaationa tai ihmisnäyttelijöiden ja tietokoneanimaation hybridinä.

Alun perin 2019 julkaistulla Love, Death & Robotsilla on jo kulttiseuranta, jonka ansiosta sarjan toista kautta odotettiin kieli pitkällä. Moni sarjan suomalaisfani saattoi hieraista silmiään, kun kausi lopulta julkaistiin toukokuun puolivälissä. Mukana on nimittäin 18-minuuttinen jakso Snow in the Desert, jonka pääosaa esittää Peter Franzén.

Neal Asherin novelliin perustuva tarina kertoo kaukaisella auringon korventamalla planeetalla elävästä albiinosta, Snow’sta, jonka solut eivät koskaan vanhene. Moni haluaisi päästä käsiksi Snow’n rakenteeseen, jonka ansiosta albiinon päästä on luvattu miljoonapalkkio. Erään hyökkäyksen yhteydessä Snow saa yllättävää apua kauniilta muukalaiselta, joka paljastaa lopulta omat tarkoitusperänsä.

Neljän ohjaajan voimin syntynyt Snow in the Desert on yksi Love, Death & Robotsin parhaista jaksoista. Fotorealistinen kerronta, jolla Franzén ja muut näyttelijät on muokattu osaksi tarinan jälkiapokalyptista scifimaailmaa, on mykistävää katsottavaa. Eikä kyseessä ole pelkkä visuaalinen buffet-kattaus, vaan itse tarina on täynnä yllättävää sielukkuutta ja jopa romantiikkaa. Toisaalta kyseessä on yksi sarjan väkivaltaisimmista jaksoista, jonka toimintakohtaukset ovat niin ikään briljantteja.

On mahtavaa, että Peter Franzén on päässyt pääosaan juuri tähän jaksoon. Jo pelkästään Snow in the Desert on hyvä syy aktivoida Love, Death & Robots Netflix-valikosta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi katsomaan sarjan kaikki jaksot.


Teksti: Tuomas Riskala I Kuva: Netflix30.06.2021 05:00
Katso myös
Elokuva-arvostelu: Zombit valtaavat Las Vegasin
Elokuva-arvostelu: Amy Adams todistaa murhan hitchcockilaisessa trillerissä
Elokuva-arvostelu: Isä hakee oikeutta rankassa espanjalaistrillerissä