Squid Game - Netflix

Squid Game rikkoo kaikki ennätykset: Netflixin kaikkien aikojen suosituin sarja

Eteläkorealainen dystooppinen draamasarja The Squid Game on kerännyt alle kuukaudessa 111 miljoonaa katselukertaa.

Netflix tiedotti The Squid Gamen olevan palvelun suosituin uusi julkaisu koskaan. Se on nyt suoratoistojätin katsotuin sarja yli 80 maassa ympäri maailmaa. 17. syyskuuta julkaistu draama on myös ensimmäinen Netflix-sarja, joka on ensimmäisenä julkaisukuukautenaan ylittänyt 100 miljoonan katsojan rajapyykin. Katsojiksi katsotaan kaikki käyttäjät, jotka ovat katsoneet sarjaa yli kaksi minuuttia. 

Yllättävistä käänteistään tunnettu The Squid Game kertoo eteläkorealaisista pahoissa rahavaikeuksissa olevista ihmisistä, jotka osallistuvat kohtalokkaisiin peleihin rahan toivossa. Lasten peleissä voittajalle on luvassa rikkauksia, kun taas häviäjät pääsevät hengestään, ja rahapotti kasvaa sitä mukaa kun kilpailijoita tapetaan.

Sarja on saavuttanut globaalia huomiota erityisesti sosiaalisen median välityksellä. Yhdeksi sen suosion syyksi on arvioitu myös sitä, että sarjaa on sekä tekstitetty että dubattu lukuisilla kielillä. 

Vertailun vuoksi edellinen Netflix-ykkönen Bridgerton saavutti avauskuukautenaan 82 miljoonaa katselua. Kolmantena kyseisellä listalla keikkuu ranskalainen rikossarja Lupin 76 miljoonalla katselulla. 


Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuva: Netflix13.10.2021 02:00
Katso myös
Sarja-arvio: Kastanjamies nostaa nordic noirin uudelle tasolle
Katso suosittelee: Netflixin suosikkisarja Clickbait etenee vauhdikkkaasti
Netflix julkaisi The Crownista uusia kuvia
Jaakko Ohtonen sai roolin supersuositusta Netflix-sarjasta
Dome Karukosken brittitrilleri The Beast Must Die saapuu Avalle