From Cradle to Stage - Paramount+

Rocktähdet kertovat äideistään

Virginia ja Dave Grohl tekivät yhteisen sarjan.

Foo Fightersin keulamiehen Dave Grohlin äiti Virginia Hanlon Grohl julkaisi vuonna 2017 kirjan From Cradle to Stage: Stories from the Mothers Who Rocked and Raised Rock Stars. Siinä hän haastatteli 18 musiikkitaivaan tähden äitiä näiden kokemuksista jälkipolvensa kasvattamisesta. Mukana olivat muun muassa Amy Winehousen, Pharell Williamsin ja R.E.M:n laulajan Micheal Stipen äidit.

Nyt idea on siirretty dokumenttisarjan muotoon. Televisioversiossa ääneen pääsevät sekä Rage Against The Machinen Tom Morellon ja Rushin Geddy Leen kaltaiset rocktähdet että heidän äitinsä. Sarjan on ohjannut äiti-Grohlin oma poika Dave, joka myös itse vilahtelee taajaan kuvissa.

Rushin laulaja-basisti Geddy Lee on yksi Dave Grohlin ohjaaman From Cradle to Stage -sarjan haastateltavista.

Dave on jo ansioitunut dokumentaristi

Kyseessä ei ole suinkaan Dave Grohlin ensimmäinen työ näissä merkeissä. Nirvanan rumpalin paikalta maailmanmaineeseen ponnistanut mies on muun muassa ohjannut useita bändinsä Foo Fightersin musiikkivideoita.

Lisäksi Grohl ohjannut ja tuottanut maineikkaasta losangelesilaisesta studiosta kertovan Sound City -dokumentin (2013) ja Foo Fightersin levynteon ympärille rakentuneen, USA:n suurkaupunkeja kiertäneen Sonic Highways -dokumenttisarjan (2014). Tänä vuonna häneltä julkaistiin toinen rockista ja kiertämisestä kertova projekti, What Drives Us -dokumentti. 

Myös kuusiosaisessa From Cradle to Stagessa ollaan paljon tien päällä ja pohditaan eri kaupunkien vaikutusta muusikkojen identiteettiin. Sarjan avausjaksossa matkustetaan Las Vegasiin, jossa tavataan Imagine Dragonsin laulaja Dan Reynolds ja hänen äitinsä Christene. Reynoldsin perhe on mormoneja, ja jaksossa keskustellaankin uskonnon ja Las Vegasin syntisen maineen yhteentörmäyksistä.

From Cradle to Stage tulee Paramount+-palveluun perjantaina 11. toukokuuta.

Rage Againstin the Machinen kitaristi kertoo sarjassa äitinsä Maryn inspiroivasta vaikutuksesta.

Teksti: Toni Keränen I Kuva: Paramount+10.06.2021 03:00
Katso myös
Jytää ruutuun! – rock-elokuvien helmet kautta historian
Paramount+-suoratoistopalvelun kuluttajasovellus julkaistaan tänään Suomessa