The Witch Hunter

Max Seeck kertoo Hollywood-sarjastaan: Erittäin kova jengi tekemässä

Max Seeck on Suomen tällä hetkellä kansainvälisesti menestynein kirjailija ja nyt myös Hollywood-menestyksen kynnyksellä, sillä hänen teoksestaan filmataan sarjaa nimekkäässä tuotantoyhtiössä Yhdysvalloissa. 

Dekkareistaan tunnetun Max Seeckin menestysromaanista Uskollinen lukija ollaan työstämässä tv-sarjaa Yhdysvalloissa nimellä The Witch Hunter. Samalla nimellä julkaistu kirja nousi The New York Times Bestseller -listalla sijalle 11. Kyseiselle listalle on suomalaisteoksista päässyt aiemmin vain Mika Waltarin Sinuhe egyptiläinen, joka on ollut tähän mennessä myös ainoa suomalaiskirja, joka on aikaisemmin filmatisoitu Yhdysvalloissa. 

The Witch Hunter -sarja on nyt käsikirjoitusvaiheessa, ja Seeck muistuttaa sen valmistumisen olevan hyvin pitkä prosessi.

– Ottaa aina muutaman vuoden siirtää idea kankaalle. Pitää vain malttaa odottaa. Ennen koronaa kävin itse pari kertaa Jenkeissä sisältöpalavereissa, ja voisi sanoa, ettei koronakaan ole hirveästi vaikuttanut aikatauluun. Toivotaan, että seuraava askel tapahtuisi kesän aikana, hän toteaa.

Kirjailijalla ei suurta päätäntävaltaa

The Witch Hunterin tuottaa maineikkaan Greg Silvermanin yhtiö. Sama mies on ollut taustapiruna muun muassa Batman-elokuvissa ja myös sellaisissa kassamagneeteissa kuin Inception, Kauhea kankkunen, A Star is Born, Gravity, Suicide Squad, Lego elokuva ja lukuisia muita. Seeck uskookin, ettei tuottajamogulin yhtiössä tyydytä levittämään tätäkään sarjaa pienesti. 

– Sitä on tosi kova jengi tekemässä, joten näkisin, että he tuskin tulevat tyytymään mihinkään b-luokan suoratoistopalveluun. Kyllä se varmasti tulee olemaan joku isoista, hän arvioi.

Aluksi Seeck tunnustaa haaveilleensa mahdollisuudesta päästä käsikirjoittamaan sarjaa myös itse, mutta ymmärsi nopeasti, etteivät rahkeet riitä.

– Tajusin, että ei sinne kukaan mene harjoittelemaan. Siellä on todella ammattimaista tekemistä ja oma käsikirjoitusporukkansa. Jenkeissä on omat standardinsa. Ihmiset, jotka ovat kirjoittaneet tv-sarjoja ennenkin tekevät sen näköistä kuin pitää. Sarja perustuu kirjaan ja on sama tarina, mutta kirjan kirjoittajalla ei ole sen enempää tässä päätäntävaltaa. 

Kauhuelokuvan ohjaajaksi

Kirjailijan intohimona ovat aina olleet myös elokuvat. Hän on toivonutkin kirjoittamisen ohella uraa myös elokuvakuvamaailmassa. Nyt hän pääsee maistamaan sitäkin lajia, kun Solar Films alkaa syksyllä kuvata hänen yhdessä ystävänsä kanssa kirjoittamaa käsikirjoitusta leffaksi. 

– Se on kauhuelokuva, ja itse asiassa myös ohjaan sen yhdessä ystäväni kanssa. Olen aina ollut suuntautunut elokuviin ja nuorena pyrkinytkin Taideteolliseen korkeakouluun elokuvalinjalle. Silloin eivät ovet auenneet, ja sitten se jäi, kun tuli kaikkea muuta. Koko ajan se on kuitenkin ollut tosi vahvasti taustalla, ja olen tehnyt lyhytelokuvia ja muuta.

En ole palkintohaukka

Seeckin haaveena on kursailemattomasti Oscar-palkinto. Hän kertoo ajatuksen lähteneen vitsistä, mutta hän pitää pystiä nykyään henkisenä tavoitteenaan.

– En ole mikään palkintohaukka, että joku kultainen esine olisi se juttu. Enemmän se on sellainen asia, mitä kohti menen ja mihin perustan päätökseni. Jos tulee vaikka houkutteleva työtarjous kirja- ja elokuva-alan ulkopuolelta, että lähtisinkö esimerkiksi vetämään mainostoimistoa, niin mietin, veisikö se minua kohti Oscar-palkintoa. Jos vastaus on ei, se on riittävä syy minulle kieltäytyä. Se on majakka, jota kohti menen. Tietenkin tiedostan, kuinka vaikea se tavoite on, enkä pahoita mieltäni, jos sitä ei tule, mutta matka sitä kohti on hauska.


Teksti: Anuliina Liukkonen I Kuvat: Mikko Rasila, Marek Sabogal, Tammi 04.07.2021 08:00
Katso myös
Elokuva-arvostelu: Edward Norton palasi ohjaajaksi tyylikkäällä noir-dekkarilla
Sofi Oksasen Stalinin lehmistä tehdään tv-sarja
Jalmari Helander sai kansainvälisen jättidiilin
Ensi-ilta-arvostelu: Tanskalaisessa kostodraamassa mitään ei tapahdu sattumalta
Renny Harlin avittaa kihlattunsa näyttelijän uraa: Johannalla on tie auki tähtiin
Bill Cosby vapautui yllättäen vankilasta
Fast & Furious-tähti Jordana Brewster: "Meistä on 20 vuodessa kasvanut oikea elokuvaperhe"