Dr. Death - C More

Dr. Death kertoo tosielämän kuolemanlääkäristä: Tappoi ja vammautti potilaita

Uutuussarja Dr. Death perustuu hyytäviin tositapahtumiin.

Dallasilaisessa sairaalassa tapahtuu kummia. Leikkauspotilailla alkaa ilmetä outoja hoitovirheitä ja syyttävä sormi tuntuu osoittavan neurokirurgi Christopher Duntschiin.

Duntschin kollega Robert Henderson alkaa selvitellä tapahtumia. Eräs sairaalan hoitajista on ollut paikalla Duntschin suorittamassa leikkauksessa. Hoitaja kertoo, että Duntsch on näyttänyt tietävän, mitä pitäisi tehdä, mutta suorittanutkin sitten operaation päinvastaisesti.

Henderson myös tapaa Duntschin entisen työtoverin, kirurgi Randall Kirbyn, toisesta sairaalasta. Kirby on syvästi huolissaan, että Duntsch on palkattu uuteen sairaalaan.

Podcastista tehtiin tv-sarja

Näistä lähtökohdista alkaa C Moren uutuussarja Dr. Death. Jo sarjan alkuhetkillä kerrotaan suoraan, että Duntsch on tarinan paha kaveri. Sarjan edetessä hänestä tulee esiin vielä hoitovirheitäkin pahempia asioita.

Sarja perustuu jo ennalta tiedettyihin tosiasioihin. Christopher Duntsch on oikea kirurgi, joka on tällä hetkellä elinkautisessa vankeudessa suorittamistaan hirmuteoista 2010-luvun aikana.

Vuonna 2018 ilmestyi podcast, myös nimeltään Dr. Death, jossa kerrottiin Duntschin tapauksesta. Jo samana vuonna NBCUniversal-tuotantoyhtiö ilmoitti, että aiheesta tehtäisiin televisiosarja.

Päärooleissa nähdään tähtinäyttelijöitä

Omahyväistä tohtori Duntschia esittää tv-sarjassa Joshua Jackson. Kanadassa syntynyt Jackson nousi pinnalle 1990-luvun lopulla teinisarjasta Dawson's Creek ja on viime vuosina näytellyt muun muassa The Affair -sarjassa.

Kollegansa toimia tutkivia Robert Hendersonia ja Randall Kirbyä esittävät kehäketut Alec Baldwin (30 Rock, The Departed) ja Christian Slater (Mr. Robot, True Romance).

Dr. Death alkaa C More -palvelussa tiistaina 5. lokakuuta. Sarjaa seurataan kahden jakson viikkotahdilla.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: C More05.10.2021 12:00
Katso myös
Rikossarja Murha Helsingörissä jatkuu tänään uusilla jaksoilla
Luke Evans palaa juurilleen tosipohjaisessa rikosdraamassa
Henkirikosten uhrien omaiset kertovat uutuussarjassa kokemuksistaan
Elokuva-arvostelu: Amy Adams todistaa murhan hitchcockilaisessa trillerissä