Harjunpää - C More

Harjunpää-kirjoista uusi kotimainen jännityssarja

Matti Yrjänä Joensuun suosituista Harjunpää-dekkareista tehdään uusi jännityssarja.  Sen päätähtinä ovat Olli Rahkonen ja Olga Temonen. 

8-osaisen C More-alkuperäissarjan pohjana ovat Matti Yrjänä Joensuun (19482011) Harjunpää-klassikkodekkarit Ahdistelija, Poliisin poika, Kiusantekijät ja Rautahuone. Uutuussarjassa kesäinen Helsinki näyttäytyy murharyhmän tutkijoiden Timo Harjunpään ja Onerva Nykäsen kautta erilaisin silmin, kun ihmiset eivät ole turvassa kaduilla tai edes omissa kodeissaan. Rankkojen rikosten keskellä on vaikea olla tuntematta jatkuvaa huolta omasta perheestä ja pelkoa otteen lipsumisesta omista lapsista.   

Ylikonstaapeli Timo Harjunpään roolin uudessa rikosdraamasarjassa tekee Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -musikaalista ja Fingerpori-elokuvasta tuttu Olli Rahkonen. Hänen työparinaan aloittavaa Onerva Nykästä näyttelee Aika jonka sain -elokuvassa äskettäin nähty Olga Temonen. Muissa rooleissa ovat muun muassa Jutta Järvinen, Sanna Saarijärvi, Robin Svartström, Alma Pöysti ja Emilia Neuvonen.  

Rikosten psykologiseen puoleen ja tarinoihin niiden taustalla vahvasti pureutuvan Harjunpää-sarjan on käsikirjoittanut ja tuonut nykypäivään Harri Virtanen  (Karppi, Kylmäverisesti sinun).

– Joensuun kirjojen yhteiskunnallisuus puhutteli minua, samoin hänen inhimillinen asenteensa kaikkein surkeimpiin ja raaimpiin tekoihin ajautuneita ihmisiä kohtaan, kuvailee Virtanen sarjan kirjoitusprosessia.

Harjunpää-sarjan kuvaukset ovat käynnistyneet viime viikolla Helsingissä, ja ne jatkuvat elokuulle. Ohjaaja on Matti Kinnunen (Rahti, Miss Farkku-Suomi), ja kaksi viimeistä jaksoa ohjaa Hanna Bergholm (Pahanhautoja). Sarjan tuottaa C Morelle ja MTV:lle ITV Studios Finland.

Harjunpää saa ensi-iltansa C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2022.


Teksti: Satu-Maria Niikko I Kuvat: Jaana Rannikko/C More20.05.2021 02:00
Katso myös
Jussi Vatanen näyttelee pääosaa kesällä Haminassa kuvattavassa jännityssarjassa
Tukholmalaistrillerissä vauva katoaa jouluaattona
Haastattelussa Camilla Läckberg: Dekkarikuningatar kirjoitti pandemia-ajan rakkauselokuvan
Gillian Anderson jahtaa murhamiestä