Free Guy - Disney+

Free Guy tulee jo suoratoistoon

Tuore Ryan Reynolds -rymistely saa Disney+-julkaisunsa reilu kuukausi teatteriensi-illan jälkeen.

Ryan Reynoldsin tähdittämä Free Guy tuli elokuvateattereihin elokuun puolivälissä, mutta tänään 29. syyskuuta se julkaistaan jo Disney+-palvelussa. Elokuvan voi palvelussa katsella jokainen normaalin kuukausimaksun maksanut.

Free Guy kertoo pankkivirkailijasta nimeltään Guy, joka huomaa, ettei ole oikea ihminen laisinkaan, vaan pelkkä hahmo videopelissä. Kaiken lisäksi hän on pelimaailmassakin pelkkä sivuhahmo. Todellisuudessa, jossa ei ole rajoja, Guy päättää ryhtyä oman tarinansa sankariksi.

Ensi-illat ovat murroksessa

Ensi-iltaelokuvien esittämiskäytännöt ovat murroksessa. Useat uutuuselokuvat on koronan aikana julkaistu aluksi vain suoratoistopalveluissa tai saaneet julkaisunsa samoihin aikoihin teatteriensi-illan kanssa. Free Guy liittyy näiden elokuvien joukkoon.

Loppuvuodesta esimerkiksi uusin Matrix-elokuva The Matrix Resurrections saa samanaikaisen ensi-iltansa teattereissa ja HBO Max -palvelussa, joka saapuu Suomeen lokakuussa. Disney puolestaan käy parhaillaan oikeutta Scarlett Johanssonin kanssa, koska yhtiö julkaisi kesällä Black Widow -elokuvan samaan aikaan valkokankailla ja Disney+-palvelussa. Johansson tulkitsee sopimustaan siten, että elokuvan olisi pitänyt saada aluksi pelkästään perinteinen teatterijulkaisu.

Free Guy julkaistaan Disney+-palvelussa 29. syyskuuta.


Teksti: Toni Keränen I Kuvat: 20th Century Studios29.09.2021 06:00
Katso myös
Elokuvaesittely: Romanttisista komedioista tunnettu Ryan Reynolds rymistelee syksyn puhutuimmassa pelielokuvassa – tästä on kyse
Scarlett Johansson haastoi Disneyn oikeuteen
Nämä Oscar-ehdokaselokuvat jo nähtävissä suoratoistopalveluissa
Katso traileri: Disneyn ja Pixarin uutuusanimaatio Luca Disney+-palveluun kesäkuussa