Thunder in My Heart - Elisa Viihde Viaplay

Amy Diamond tietää, kuinka unelmista tehdään totta

Laulaja-näyttelijä Amy Diamond, 29, loi koskettavan ja riemastuttavan sarjan aikuistumisen ihanuudesta ja kamaluudesta.

Toukokuun 23. päivä julkaistun Viaplayn uuden alkuperäissarjan Thunder in My Heart on ideoinut ja käsikirjoittanut laulaja-näyttelijä Amy Diamond eli Amy Deasismont. Lämminhenkinen ja häpeilemätön draamakomedia seuraa kaveriporukan kasvuaikaa ja tunnemyrskyjä.

– Thunder in My Heart on kertomus aikuiseksi kasvamisesta. Se kertoo siitä vaiheesta, joka on vähän kuin teini-ikä ja sen päälle vielä velvollisuudet, Amy kertoo Katsolle.

Amyn esittämä Sigrid, 22, eli Sigge on sarjan keskushenkilö.

– Sigge oli hauska roolihahmo esittää. Hän on suorapuheinen ja sanoo paljon asioita, joita ihmiset saattavat ajatella, mutta eivät sano ääneen. Hän vain päästää kaiken ulos, Amy kuvailee.

Antonia (Julia Lyskova) kuuluu Siggen ystäviin.

Muissa rooleissa nähdään muun muassa Alexander Abdallah (Snabba Cash), Malin Persson (The Restaurant), Max Ulveson ja Julia Lyskova.

– Oli ihmeellinen kokemus nähdä, kuinka hahmot, jotka olivat eläneet vain päässäni, tulivat todeksi silmieni edessä, Amy kertoo kuvauksista.

Sitkeä yritys palkitaan

What’s in It for Me -hitillä (2005) uransa aloittanut Amy on tehnyt viisi studioalbumia. Amy on tuttu myös muun muassa Valitut-sarjasta (2020) sekä Lukas Moodyssonin Gösta-sarjasta (2019). Amy uurasti monta vuotta saadakseen ohjelmaideansa läpi. 

– Vei paljon aikaa saada Thunder in My Heart tuotantoon. Oli pitkä tie esitellä sarjaa eri ihmisille ja saada ei ja ehkä -vastauksia. Noin kaksi vuotta sitten tapasin, Anna-Klara Carlstenin ja Patrik Anderssonin, jotka ovat sarjan tuottajat. Huomasin, että heillä oli sama visio ohjelmasta ja olin hyvin onnellinen, kun he halusivat ryhtyä tähän projektiin.

Amyltä löytyykin vinkki suuria unelmia jahtaaville.

– On tärkeää todella uskoa omaan ideaansa, silloinkin, kun muut sanovat ei. Se on osa prosessia. Ja kannattaa olla ottamatta ei-vastauksia turhan raskaasti. Se oli minulle vaikeaa, kun sanottiin ei, koska se tuntui siltä, että unelmani oli ohitse. Jos yrittää tarpeeksi pitkään löytää lopulta ihmisiä, jotka haluavat työskennellä kanssasi ja uskovat myös siihen, mitä teet, Amy kannustaa.

Elo aikuisuuden kynnyksellä on täynnä tunteita.

Nimi löytyi 70-luvun biisistä

Ohjelman nimi Thunder in My Heart viittaa Leo Sayerin kappaleeseen vuodelta 1977. Biisi on merkityksellinen Amylle ja se kuullaan sarjassakin. 

– Halusin kappaleen sulkemaan ensimmäisen jakson. Kasvoin kuunnellen Thunder in My Heartia, vanhempani soittivat sitä paljon. Ja minusta se on hyvä kappale. Olin hyvin onnellinen, että se saatiin mukaan, Amy sanoo.

Kappaleen nimi päätyi lopulta myös sarjan nimeksi. 

– Yritin pitkään löytää sopivaa nimeä. Uskoakseni, se oli sarjan tuottaja Patrick, joka ehdotti tätä nimeä. Minusta se kuvaa hyvin ohjelmaa, koska hahmot käyvät läpi niin paljon tunteita ja muutoksia, Amy kertoo.

Thunder in My Heart -sarjan ensimmäisen kauden kahdeksan osaa ovat katseltavissa Elisa Viihde Viaplay -suoratoistopalvelussa.


Teksti: Elina Korvola I Kuvat: Elisa Viihde Viaplay ja Pär Bäckstrand / Viaplay Sverige30.05.2021 08:00
Katso myös
Ruotsalaistähti Amy Diamond kertoo uutuussarjastaan