Syke - Ruutu+

Sykkeessä näyttelevä Helmi-Leena Nummela: Ahdistun verestä

Sykkeen uudella kaudella taistellaan dengue-kuumetta ja lintuinfluenssaa vastaan. Tapaukset muistuttavat katsojia ahkerista arjen sankareista, joita sarjan näyttelijät haluavat kiittää.

Helmi-Leena Nummela on näytellyt Sykkeessä reilun vuoden verran, ja hän on yksi sarjan tuoreimmista kasvoista. Nummelan esittämä Jannica esiteltiin ensimmäisen kerran seitsemännellä tuotantokaudella. Nyt Ruutu+-palvelussa päästään seuraamaan 10. tuotantokauden jaksoja.

– Tämä työ on kuin lottovoitto. Menin alun perin tekemään vain muutaman päivän keikkaa, mutta minulle sanottiin, että Jannicasta tulisikin traumapolin hoitaja. Roolihahmoni on ihanasti kasvanut ja syventynyt. Olen nauttinut työstäni tosi paljon, ja luvassa on tosi herkullisia juttuja, Helmi-Leena vihjailee.

Kuvassa Aino (Amelie Blauberg), Jannica (Helmi-Leena Nummela) ja Nikke (Janne Saarinen). 

Sairaalasarjan tekeminen on opettanut Helmi-Leenalle paljon uutta hoitoalasta. Roolin myötä myös kunnioitus alan oikeita ammattilaisia kohtaan on noussut.

– Nostan hoitajille hattua. He puurtavat vuorotyössä ja menevät töihin sairastumisen uhalla.  

Vaikea teini-ikä antoi potkua haaveisiin

Joutsenossa varttunut Helmi-Leena on sukunsa ainoa näyttelijä. Hän kertoo haaveilleensa jo yläasteikäisenä näyttelemisestä ja raivanneensa tietään määrätietoisesti kohti unelma-ammattiaan.

– Matkaa taaksepäin katsellessani voin todeta, että Joutsenon naurispellosta on aika pitkä matka näyttelijäksi. Minulla oli vaikea teini-ikä ja olin angstinen. Ihailin isosiskoani ja hänen poikaystäväänsä, joka harrasti näyttelemistä nuorisoteatterissa. Menin sinne mukaan, ja vaikka se oli pelottavaa, harrastus vei minut mukanaan. Tein paljon töitä päästäkseni Kallion ilmaisutaidon lukioon. Muutin lukion perässä Helsinkiin, jälkeenpäin ajateltuna aivan liian nuorena. Tein koko ajan asioita edistääkseni unelmaani.

Helmi-Leena kokee näyttelemisen kutsumusammattina, aivan kuten hoitoalan. 

– Ahdistun verestä tosi paljon. En pysty edes katsomaan, jos minulta otetaan verikoe. Jos on palo auttaa, se on varmasti antoisa ammatti. Vanhempani työskentelevät sosiaalialalla, joten ei se ajatus ole aivan kaukaa haettu, että voisin auttaa muita päivätyössäni.


Teksti Nanna Drummond Kuvat Nelonen Media03.06.2021 12:00
Katso myös
Sebastian Rejman on erikoismies Kobra
Sebastian Rejman muistelee Euroviisuja: Takkini oli ihan tyhjä
Syke-sarjan uusi kausi Ruutuun kesäkuussa