fbq
Mauri peltokangas

Perussuomalaisten kansanedustajalle rikostuomio

Mauri Peltokangas on tuomittu törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas, 58, on saanut mojovat sakot.

Mauri kertoo asiasta Facebook-tilillään. Poliitikon mukaan hän oli 21.1. kaahaillut Uudessakaarlepyyssä, jonka seurauksena hänelle napsahti 55 päiväsakkoa.

Hänen tuloillaan maksettavaksi kertyy 3 960 euroa.

Pohjanmaan käräjäoikeudesta vahvistetaan Seiskalle, että Mauri on tuomittu törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tänään torstaina. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Mauri mainitsee olevansa kiitollinen oikeuslaitokselle, sillä asia ratkaistiin nopealla aikataululla kirjallisella menettelyllä, eli ilman varsinaista oikeudenkäyntiä.

– Terve kaikille! Aikaisemmin alkuvuodesta julkituomani ylinopeustöpeksintäni (21.1.2024 klo 11.18 Uudessakaarlepyyssä, Munsalan kohdalla valtatie 8:lla) lopputulos on maalissa. 

Kokkolan Käräjäoikeuden kirjallisen menettelyn päätös tuli tänään klo 13.00. Kiitän oikeuslaitosta nopeudesta. Tuomio on 55 päiväsakkoa à 72,00 euroa = 3 960,00 euroa. Sakot maksuun ja nopeusrajoituksia noudattaen eteenpäin, poliitikko kirjoitti somejulkaisussaan.

Mauri on yrittäjä, ja hän on toiminut Perussuomalaisten kansanedustajana vuodesta 2019 alkaen. Hän kuuluu Vaasan vaalipiirin kansanedustajiin.

Mauri toimii tällä hetkellä Hallintovaliokunnan puheenjohtajana, ja hän on myös puhemiesneuvoston sekä kansainvälisten asiain foorumin jäsen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy