fbq

Erikoinen järjestely Stubbin valtiovierailulla kummastuttaa: Naiset pikkuvaunuun?

Alexander Stubb ja kuningas Kaarle Kustaa aloittivat päivänsä hehkeässä krumelunkivaunussa.

Tasavallan presidentti Alexander Stubbin valtiovierailu alkoi tiistaina virallisilla seremonioilla. Tätä ennen hänet ja Suzanne Innes-Stubbin vastaanottivat Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa sekä kuningatar Silvia hovitalleilla, josta koko konkkaronkka suuntasi Kuninkaanlinnalle.

Kättelyiden ja kuulumisten vaihtamisen lomassa Alexanderin kuultiin puhelevan niitä näitä ruotsiksi kuninkaan kanssa, ja vaimotkin osallistuivat keskusteluun varsin rennon oloisina.

Kun koitti aika kavuta hevosvaunujen kyytiin, kiinnittyi paikalla olleiden toimittajien huomio erikoiseen seikkaan. Ensimmäiseen, koristeluiltaan prameaan ja neljän hevosen vetämään vaunuun kiipesivät vain presidentti ja kuningas, vaimojen jäädessä punaiselle matolle odottelemaan omaa kyytiään.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy
Stubbit ja kuningaspari keskustelivat vapautuneesti vaunukyytejä odotellessaan.

Kun Alexander ja Kaarle Kustaa oli ajettu edemmäs odottamaan, saapui Suzannelle ja Silvialle heidän oma vaununsa. Vaikka naisillekin varattu vaunu oli luonnollisesti varsin hulppea, oli se huomattavasti pienempi ja koristuksiltakiin vaatimattomampi kuin edellä kulkeva. Pienempi vaunu myös liikkui vain kahden hevosen voimin. Kuljetuskaluston välinen ero näkyy ylläolevalla videolla.

- Mitä tapahtui sille, että naiset päästetään ensin? kummasteltiin paikallaolijoiden joukossa ääneenkin.

Tiistain aikana Suzanne ja Silvia saavat muutenkin viettää aikaa kahden kesken; tiedossa on erillinen puoliso-ohjelma, jonka mukana naiset välttyvät muun muassa bisnesseminaarilta. Puheiden ja virallisten tapaamisten sijaan Suzanne pääsee tutustumaan muun muassa kuninkaallisten omaan Bernadotte-kirjastoon sekä paikalliseen taidenäyttelyyn.

Suzanne Innes-Stubb vilkutti vaunuista kuninkaallisin elkein.