fbq
20181024, Helsinki. Oma Maa -movie invited guests show. In the picture Paula Vesala. Seiska / Ari Lahti.

Tämän takia Paula Vesalan sukunimi vaihtui

Paula Vesala kertoo laulaneensa lasten karaokekisan voittoon 12-vuotiaana.

Tänä päivänä Paula Vesala, 42, kuuluu suomalaisten laulajien kärkikastiin, ja PMMP:n alkuajoista soolouran kohokohtiin ura on kestänyt jo yli 20 vuotta. Pitkä tie muusikkona alkoi jo lapsenkengissä, ja Paula muistelee erästä lapsuutensa tapahtumaa lämmöllä.

Paula jakoi Instagramiin kuvan Kotiseudun Sanomien lehtileikkeestä oman arvionsa mukaan 80-luvun lopulta tai 90-luvun alusta. Kuvassa näkyy Paula itse, muita lapsia sekä esitystään tunteella vetävä Anita Hirvonen. Lehtijutussa mainitaan Paulan olleen 12-vuotias, eli nopealla päättelyllä messut pidettiin vuonna 1993.

Ohhoh! Pihla Viitala ja Paula Vesala eroottisissa rooleissa tv-sarjassa – katso rohkeat kuvat

Lavalle legandan kanssa

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Paula kertoo lehtijutun olevan lähtöisin messuilta, joilla järjestettiin myös lasten karaokekilpailu. Hän osallistui kisaan ystävänsä kanssa, ja myöntää nyt fuskanneensa osallistumisjärjestelyissä.

- Lehtijutussa mainitun karaokekilpailun voitin niin että ryömittiin ystäväni Kaisun (kuvassa oikealla) kanssa messualueen aidan ali, eihän meillä ollut varaa ostaa mitään kallista pääsylippua, Paula kirjoittaa.

Lehtileikkeen kuvatekstistä selviää, että karaokekisan jälkeen esiintynyt Anita Hirvonen pyysi lapsia, Paula ystävineen mukaanluettuna, lavalle laulamaan kanssaan "uusinta hittiään Maitolavan prinsessaa". 

Paula itse kertoo unohtaneensa, että karaokekisa pidettiin samoilla messuilla, joilla Anitakin esiintyi.

- Mikä lottovoitto meitsille! hän hehkuttaa.

Voitto kotiin, palkinto takaisin

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Karaoken palkintojärjestelyt menivät Paulan mukaan erikoisella tavalla.

- Karaokekilpailun kisatuomaristo kritisoi minua voitosta huolimatta ”synkästä biisivalinnasta” (päivänsäde ja menninkäinen), ja palkintojenjaossa dj:ltä lainattu naarmuinen cd esitti palkintoa jakajan kuiskatessa korvaan että ”tämä otetaan sitten kohta takaisin”, hän muistelee.

Lehtileikkeessä kerrotaan, että Paula oli tulevana kesänä suuntaamassa esiintymään Keski-Suomen maanpuolustusjuhlaan. Hän muistelee tätäkin esiintymistä lämpimästi.

- Etupenkissä istui ministereitä jotka olivat kuuluisia ja puhuttuja ihmisiä maaseutu-Suomessa. Tulee mieleen että moni näistä hahmoista on ehkä myöhemmin kuullut minun laulavan Finlandiaa mutta ei tiedä kuulleensa minua jo silloin kun olin lapsi, hän muistelee kuvatekstissään.

Oho! PMMP:n jäsenet ottivat identtiset tatuoinnit - kuva

Paula tuli tunnetuksi PMMP:n toisena solistina. Kuvassa vasemmalla Mira Luoti.

Selvennys sukunimelle

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Myös Paulan sukunimi 1990-luvulla herättää huomiota; lehtileikkeessä hänet esitellään Vesalan sijaan Kivivuorena. Paula kertoo tahtovansa välttää väärinkäsitykset, ja paljastaa sukunimensä todella olleen Kivivuori ala-asteikäisenä.

- Synnyin Vesalana ja vaihdoin takaisin Vesalaan kun äiti ja isäpuoli erosivat. En siis ole ”keksinyt” itselleni uutta sukunimeä kuten jotkut huutelijat somessa väittävät, vaan palannut takaisin alkuperäiseen jonka syntymässä sain, hän selventää.

Seiska on nyt myös WhatsAppissa! Ota kanava seurantaan täältä.