fbq

Pernilla Böckerman esittelee kesämökkinsä - kuvat ennen ja jälkeen remontin

"En malta odottaa", kommentoi 24-vuotias merenrantamökin omistaja.

Yrittäjä ja urheilija Pernilla Böckerman, 24, sai merenrannalla Haminan tuntumassa sijaitsevalla mökillään remontin valmiiksi. Upeaa tulosta hän esittelee Instagram-tilillään.

Apuna Pernillalla on ollut Huvila ja Huussi -ohjelman tiimi. Äitinsä kanssa kimppaan omistamaansa rantamökkiin Pernilla teetti tällä kertaa piharemontin.

Suurin muutos näkyy siis mökin ulkokuvissa.

Ensinnäkin päätyseinän avokuisti, josta ennen johti kapeat ja pitkät rappuset seinän suuntaisesti pihalle, on saanut nyt arvokkuutta ja tilaa. Rappuset johtavat jatkossa kohtisuoraan kohti ulko-ovea, eivät ujosti sivulta. Rappusia on myös levennetty koko kuistin levyisiksi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Rappujen pituus on ovelasti myös onnistuttu kätkemään silmältä, vaikka raput ovatkin suoraan silmien edessä. Nyt kuistilta laskeudutaan ensin pari askelta uudelle terassille, joka kiertää päätyseiniltä pitkin sivuseinää. Vasta terassin jälkeen laskeudutaan loput neljä askelmaa pihan tasalle.

Pernilla lopetti fitnesskilpailu-uransa aiemmin tänä vuonna. Nyt hän on somevaikuttaja, treeniyrittäjä ja urheilija.

Toinen suuri muutos

Terassi itsessään mökin ilmettä eniten muuttanut piharemontin osanen. Mökki on perinteinen punainen ja valkoisilla ikkunanpuitteilla ja kulmapuilla koristettu talo.

Mökin perusilme säilytettiin, mutta ilmettä on modernisoitu ruskealla kestopuulla, jota on käytetty kunnon terassin rakentamiseen. Samalla talon kummastakin kuistista on poistettu niiden koristeellisiksi leikatut valkoiset kaiteet ja avattu tilaa suoraan terassille.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Kuistien yllä olevat katot ja niiden valkoiset tukipuut on säilytetty, ja mökin rannan suuntaiselle pitkälle seinälle on tehty myös pergola jatkamaan linjaa katosten linjaa. Sen tukipuut ovat perinteisen mustat, joka väri pikemmin sointuu ja häviää luontoon kuin markkeeraa talon rajoja, kuten valkoinen.

Samalla rannan puoleinen kuisti on tavallaan hävinnyt kokonaan, kun käynti sisältä on suoraan suurelle terassille.

Ulkonäön lisäksi lisää tilan tuntua

Muutos on tehnyt entisen hiekkapihan sijaan talolle viihtyisän ulkoilmaosan, joka on samassa tasossa talon pohjan kanssa.

Näin mökki ei ole enää rannasta varpailleen kurottava korotettu rakennus vaan paremmin ympäristöön istuva kokonaisuus.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Käytännöllinen terassin myötä lisääntynyt ulkotila on myös Pernillalle mieleen.

- En malta odottaa tulevaa kesää näissä maisemissa, hän huudahtaa kuvatekstissään.

- Olen yhä yhtä innoissani ja ihmeissäni lopputuloksesta.

Seitsemän kuvan kuvakarusellia pääset selaamaan kuvien reunojen päällä olevista pienistä nuolipalloista. Viimeisimpänä ovat kaksi ennen-kuvaa.