fbq
Outi Mäenpää.

Outi Mäenpää avoimena: viettää täysin uudenlaista joulua – luvassa satumainen kuusijuhla kihlatun kanssa Taalintehtaalla!

Suosikkinäyttelijä Outi Mäenpää, 60, paljasti Seiskalle syksyllä iloisen uutisen, kun hän kertoi menneensä kaikessa hiljaisuudessa kihloihin. Hän asuu nykyään kumppaninsa kirjailija Juha Ruusuvuoren, 65, kanssa Kemiönsaaren Taalintehtaalla.

Oheisella videolla Outi Mäenpää Seiskan haastattelussa:

Taalintehtaalla tuore kihlapari viettää myös ensimmäistä kertaa joulua – mutteivat suinkaan kahdestaan.

– Näyttäisi siltä, että kaikki ovat tulossa sinne. Juhan tytöt, omat poikani, veljeni, hänen vaimonsa ja heidän lapsensa, Outi luettelee Seiskalle.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Ei se mikään ihan hirveän iso paikka ole, mutta mahdumme sinne kyllä, kunhan vain teemme hieman järjestelyjä.

Näyttelijä Outi Mäenpään yllätyspaljastus yksityiselämästään: ”En ole tästä paljon huudellut”

Outi Mäenpää nauttii joulun rauhasta. – Musiikki on oleellinen osa jouluani. Rakastan kaikkia joululauluja, hän sanoo Seiskalle.
Outi Mäenpää nauttii joulun rauhasta. – Musiikki on oleellinen osa jouluani. Rakastan kaikkia joululauluja.

Outi paljastaa Seiskalle olevansa viimeisen päälle jouluihminen. Hän tunnustaa ripustavansa jouluvalot jo lokakuussa ja joutuu kuulemma hillitsemään itseään, ettei alkaisi jo tuolloin soittaa joulumusiikkia.

Kohtalokas kahvikutsu – näin Outi Mäenpään ja kirjailijakumppanin rakkaus roihahti

– Yleensä maltan kyllä sinne marraskuun puoliväliin. Silloin täytyy jo saada kuunnella ihania joululauluja, Outi myhäilee.

Kahdesti Finlandia-ehdokkaana ollut kirjailija Juha Ruusuvuori muistetaan myös huumorilehti Pahkasian kustantajana ja toimittajana.
Kahdesti Finlandia-ehdokkaana ollut kirjailija ja Outi Mäenpään kihlattu Juha Ruusuvuori muistetaan myös huumorilehti Pahkasian kustantajana ja toimittajana.
Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kuuntelen Katri Helenaa ja muita laulajia, joilla on hyvät joululauluäänet. Olen niin henkeen ja vereen jouluihminen, ettei mitään rajaa!

On jouluihmisiä, joille ruoanlaitto kuuluu oleellisena osana kuusijuhlaan. Outi ei kuitenkaan kuulu tähän kastiin. Näyttelijä ei halua viettää liiaksi aikaa kyökin puolella.

– En ole mikään velho keittiössä, mutta olen kyllä monesti tehnyt laatikot ja kaikki muut mahdolliset joulupöytään.

Outin ei tarvitse muuttaa keittiöön saadakseen onnellisen joulun. Hän arvostaa eniten viltin alla lukemista ja yleistä rauhoittumista.
Outin ei tarvitse muuttaa keittiöön saadakseen onnellisen joulun. Hän arvostaa eniten viltin alla lukemista ja yleistä rauhoittumista.

– Viime vuosina olemme kuitenkin viettäneet jouluja veljeni luona, joka loihtii erinomaisen kalapöydän. Sinne minun ei ole tarvinnut tehdä kuin valkokastikkeet. Se tuntui helpottavalta, kun stressi on ollut poissa.

Outi Mäenpää huomasi muutoksen Vesa-Matti Loirissa – herkistyi muistellessaan edesmennyttä viihdetaiteilijaa

Outin mukaan juuri siinä piileekin joulun juju: on otettava mahdollisimman rennosti. Moni sanoo kyllä rauhoittuvansa ja hiljentyvänsä jouluna, mutta kuinka moni osaa oikeasti tehdä niin? Outi ainakin.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Minäkin olen tehnyt koko elämäni intensiivisesti töitä. Niinpä joulu on se hetki, kun kaikki rauhoittuvat, syödään suklaakonvehteja ja saa lukea hyvää kirjaa. Silloin on rauhallista, kaikin puolin mukavaa ja jouluvalot palavat.

– Minulle koko joulun paras hetki on se, kun saa jouluiltana lukea kirjaa viltin alla. Sitä hiljaisuutta ja rauhaa en vaihtaisi mihinkään.