fbq

Kirja: Heikki Silvennoinen paljastaa olleensa sarjapettäjä: "Jortikka herkästi esillä"

Näyttelijällä on takanaan kolme kariutunutta avioliittoa.

Kummeli-tähti Heikki Silvennonen, 69, kertoo avoimesti vaiherikkaasta rakkauselämästään uunituoreessa elämäkerrassaan Heikki Silvennoinen - Nousut ja laskut (Tammi). 

Tommi Saarelan kirjoittamassa henkilökuvassa Heikki pohdiskelee suhdettaan niin itseensä kuin erinnäisiin naisiin. Koomikko sekä kirjaa varten haastateltu lähipiiri maalailevat kuvaa parantumattomasta naistenmiehestä. Huithapeliksi itseään useaan otteeseen kutsuva Heikki uskoo perineensä piirteen isältään.

- Tuo on miun poika, naistenmies! kerrotaan Heikin Jussi-isän tokaisseen nähdessään poikansa ensikertaa.

Mitäpä sitä punatukkainen rokkikukon alku isänsä ennustukselle mahtoi. Kukonpojasta kasvoi Manserokkari ja koko kansan tuntema Kummeli-koomikko. Pitkän uran varrelle on mahtunut monenlaisia käänteitä, joita ovat värittäneet erityisesti kaksi asiaa: viina ja naiset.Elämäkerrasta selviää Heikin olleen koukussa molempiin. Alkoholista hän on  tosin luopunut jo vuosia sitten. Siitä piti huolen vuonna 1995 sairastettu haimatulehdus.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Siitä eteenpäin yksi saunakalja olisi mielellään maksimi, Heikki toteaa. 

Kitara on yksi Heikin suurista rakkauksista.

Rakastunut rakastumiseen

Heikki kertoo ihastuneensa aina helposti. Ensimmäisen vaimonsa Terhin hän tapasi ollessaan vasta 16-vuotias, ja 22-vuotiaana Heikistä tuli isä. Perhe-elämä ei kuitenkaan musiikkihommia estänyt. Rundeilla Mikko Alatalon kanssa lapsiarki oli helppo unohtaa.

- Humalassa hortoilin vähissä pukeissa ja jortikka herkästi esillä. Taisin näytellä sitä vähän niin kuin mittatikkuna esimerkiksi silloin, kun artistille itselleen oli tarttunut daameja matkaan, Heikki kertaa nuoruusvuosiaan kirjassa. 

Heikin naisseikkailut olivat yleistä huvia kaverien keskuudessa. Aiheesta heiteltiin usein hyväntuulisia  vitsejä. Heikki muistelee erästä keskusteluaan ystävänsä Mikko Kuustosen kanssa.

- Mikko mietti, mikä olisi kuoleman hetkellä hänen viimeinen toiveensa vaimolleen. "Muista, ettet anna Silvennoiselle", Heikki paljastaa ystävänsä lopputuleman.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Avioliitto Terhin kanssa ei ollut pitkäikäinen, mutta syynä ei ollut villi kiertue-elämä. Heikki rakastui ratsastuksenopettajaansa Tiinaan. Mies hyppäsi suoraan suhteesta toiseen, rikkoen samalla pienten lastensa perheen. 

- Pakenin vastuutani, vanhemmuuttani ja avioliittoani nuoren äidin luota suoraan toisen, vielä nuoremman naisen syliin. Klassinen keissi, näyttelijä myöntää. 

Kirjassa myös Heikin sisko Marjatta ottaa kantaa veljensä naisseikkailuihin. Marjatta toteaa rakastumisen rakastumisen tunteeseen olevan veljensä suurin heikkous.

- Kun arki alkaa, Heikin autosta näkyy enää perävalot, sisko selittää.

Naistennaurattaja on viihdyttänyt isompiakin yleisöjä.

Hevostyttö-Tiinasta tuli Heikin toinen aviovaimo. 1984 pari sai yhden yhteisen tyttären. Vaimon vaihtaminen ja uusi perhe ei kuitenkaan riittänyt rauhoittamaan Heikkiä. Menojalkaa vipatti edelleen, ja eroonhan sekin liitto sitten päätyi.

- Liha on heikko. Toinenkin avioliittoni oli hajonnut, mutta tällä kertaa niin päin, että vaimo jätti minut. Ja se oli kova paikka, Heikki muistelee.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Avioeron ikävin hetki

Heikki kertoo teoksessa, ettei ole ylpeä pettämisistään. Katumaan hän ei kuitenkaan suostu. Ei, vaikka kolmannenkin vaimon kanssa päädyttiin allekirjoittamaan avioeropaperit. 

- Moni voisi kokea itsensä totaaliseksi epäonnistujaksi, kun avioliitot ovat kerta toisensa jälkeen rikkoutuneet. Ja minun tapauksessani vielä samasta syystä. Olisin voinut aikaisemmin oppia, etten ole kovinkaan yksiavioista lajia, Heikki pohtii. 

Viihdetähden mukaan avioliitto ei ole automaattisesti epäonnistunut, vaikka se eroon päättyisikin. Lyhytkin liitto voi olla onnistunut sen aikaa, kun se kestää. 

- Kaikella on aikansa. Ei kahden ihmisen tarvitse olla yhdessä koko elämäänsä.

Kummelitähden suhtautuminen parisuhteeseen on muuttunut.

Heikki pitää hallussaan tuttavapiirinsä kyseenalaista ennätystä avioerojen määrästä. Omaisuuden jakaminen ei ole aina tullut halvaksi.

- Yksi avioerojen ikävimpiä hetkiä on se, kun jaetaan fyrkat. Varsinkin, jos ei ole jaettavaa, koomikko toteaa.

Ei kaipaa hellapoliisia

Heikki juhlistaa pian 70. syntymäpäiväänsä. Jokin, olkoonkin se sitten ikä, kirjaprojekti tai ihan vain aika, on saanut kummelisuosikin pohtimaan minuuttaan. Näyttelijä on oivaltanut, ettei ihastuminen tarkoita, että on pakko hypätä parisuhteeseen. Uudesta avioliitosta Heikki ei haaveile.

- Voin tapailla, mutta alan pikkuhiljaa uskoa, ettei pysyvä parisuhde ole minun juttuni. Hyvä kaveruus naisen kanssa voi olla parempi ja kestävämpi malli kuin parisuhde, Heikki muotoilee. 

Edellinen avioliitto Tiina "Toni" Lähteenmäen kanssa päättyi vuonna 2008. Sen jälkeen Heikillä on ollut suhteita, mutta ne eivät ole johtaneet alttarille asti. Esiintyjäkonkarilla on siis ollut aikaa totutella yksineloon. 

Heikki tähditti Pikku Kakkosen joulukalenteria 2023. Yhteiskuva sarjan nuorten näyttelijöiden kanssa.

- En halua, että minua kuulustellaan. En kaipaa kotiini hellapoliisia, Heikki sanailee. 

Vilkkaasta menojalasta ja käännerikkaasta rakkauselämästä huolimatta Heikki on onnistunut pitämään hyvät välit koko perheeseensä. Suhteet lapsiin sekä näiden äiteihin ovat lämpimät. Iso "uusperhe" toimii varsin hyvin.

- Lapset ensimmäisestä avioliitostani ovat kolmannen vaimoni Tonin kanssa samassa bändissä, Heikki paljastaa.

Heikki Silvennoinen - Nousut ja laskut -kirja julkaistaan 24.4. Kirja on kuitenkin päätynyt jo etukäteen kirjakauppoihin myyntiin.