fbq

Jestas! Tunnistatko Anssi Kelaa vanhasta kuvasta? – "Vaikea uskoa, että siinä on sama artisti"

Suosikkilaulaja Anssi Kela aloitti soolouransa vuonna 2000.

Laulaja-lauluntekijä Anssi Kela, 51, julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 2001. Jo tätä ennen hän vaikutti Pekka ja Susi -yhtyeessä.

Katso tuoreet Seiskan viihdeuutiset:

Nyt Anssi lähestyy tärkeää merkkipaalua – nimittäin järjestyksessä 1500. keikkaansa sooloartistina. Järjestysluvultaan sangen juhlava konsertti nähdään Helsingin Tavastialla lauantaina (20.4.).

Lähestyvän keikan kunniaksi Anssi julkaisi Instagram-sivullaan yllättävän valokuvan. Otoksessa hän esiintyy lavalla akustista kitaraa näppäillen, hyvin vakavan näköisenä. Kuva on yli 20 vuoden takaa, ja Anssilla on lyhkäinen musta tukka tunnistettavien pitkien kutrien sijaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Anssi muistelee kuvatekstissä esiintyneensä ensimmäisen kerran nimenomaan Anssi Kelana vuonna 2000.

– Pekka ja Susi -yhtyeessä keikkoja oli takana jo parisen sataa, mutta nyt tilanne oli uusi ja jännittävä: en ollut enää yksi bändistä, vaan keskipiste. Reaktorin ydin. Sooloartisti. Enkä tiennyt, miten pitäisi olla, muusikko muistelee.

Kuva on kuitenkin vasta Anssin kolmannelta keikalta, jonka hän soitti maaliskuussa 2001, eli reilut 23 vuotta sitten. 

Keikat vilisevät silmissä

Muusikon esikoissooloalbumi julkaistiin kolme päivää kuvan ottamisen jälkeen.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– 1500 keikkaa. Vuosiin nähden se ei ole valtava määrä: tasaisella vauhdilla n. 70 keikkaa vuodessa. Mutta kyyti on ollut kaikkea muuta kuin tasaista. On ollut vuosia, jolloin keikkaa ei ole pahemmin pukannut. Ja välillä taas rauta on ollut niin kuumaa, että sitä on saanut mäiskiä parinsadan keikan tahtia, Anssi kirjoittaa.

Hän myöntää, että määrä hengästyttää. Hän on saavutuksistaan oikeutetusti ylpeä,

– Keikat vilisevät silmissä, monista ei ole minkäänlaisia muistikuvia. Mutta useimmista nousee muistoja. Ei välttämättä itse keikoista, mutta matkoista, paikoista, ihmisistä, tilanteista. Katselen listaa suurella lämmöllä ja ylpeydellä. Mitä kaikkea olenkaan saanut nähdä ja kokea!

Kaikessa on ollut järkeä

Julkaisun toinen kuva on tuoreeltaan viime viikonloppuna otettu. Siinä Anssi tuulettaa ammattilaisena lavalla ja näyttää olevan kuin kotonaan.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

– Kun kuvia vertaa, niin on vaikea uskoa, että siinä on sama artisti. Vakava poika nahkapalttoossaan ei tiennyt, että rotsin alla nukkui showmies valmiina keekoilemaan. Sisäänpäin kääntyneestä, ujosta trubaduurista on kuoriutunut ammattimainen esiintyjä, joka osaa ottaa yleisöt ja tilanteet haltuun. Itsevarmuus on voittanut epävarmuuden, Anssi kuvailee.

Hän kertoo nauttivansa keikoista yhä vain enemmän, ja oppivansa jatkuvasti lisää. Hän nauttii keikkailusta suunnattomasti.

– Kun katselen lavalta yleisön kasvoja, niin tajuan, että tässä kaikessa on ollut tosi paljon järkeä.