fbq
Mailis Penttilä

Älytön turvallisuusriski lapsiperheessä! Mailis Penttilä paheksuu Espanjan meininkiä

Koko Suomi leipoo -ohjelmassa ihastuttanut leipuritaituri Mailis Penttilä asuu puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa Espanjassa. Mailis jakaa someseuraajille avoimesti arkeaan Espanjassa.

Tänään tiistaina Mailis kertoi Instagramin tarinoissa someseuraajilleen kotonaan sattuneesta kömmähdyksestä. Mailis oli leiponut esikoisensa kanssa keksejä. Leipomukset oli laitettu uuniin ja Mailis oli siirtynyt kylpyhuoneeseen laittamaan hiuksiaan ja meikkaamaan. Mailis jakoi videoita hiustenlaittotuokiostaan.

"Hei me muutetaan!" - Mailis Penttilä vaihtaa maisemaa

Mailis oli havahtunut kylyhuonesessionsa jälkeen siihen, että hän oli unohtanut ottaa keksit pois uunista. Kun hän saapui keittiöön, hän hoksasi, että joku oli ollut häntä nopeampi.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

- Ne (keksit) ovat tuossa pöydällä. Kodinhoitaja oli nostanut ne onneksi pois sieltä, Mailis kertoi episodista someseuraajilleen.

Mailis tunnusti, että hän oli tyystin unohtanut keksien paistumisen uunissa. Kun hän laittoi keksit uuniin, hän ajatteli laittavansa ajastimen piipittämään. Hän ei kuitenkaan tehnyt niin, sillä uskoi muistavansa ottaa keksit ulos uunista sopivan paistoajan jälkeen.

Leipuri Mailis Penttilä ihastuttaa alastomalla raskauskuvalla - aivan kuin Beyoncé!

Tapaus palautti Mailiksen mieleen Espanjan-kodin riskit. Kun perhe muutti kyseiseen taloon, Mailis ja miehensä olivat ihmetelleet, miksi talossa ei ollut lainkaan palovaroittimia. Mailis oli ottanut asiasta yhteyttä kodin talonmieheen.

- Se nauroi ja sanoi, että ei me Espanjassa käytetä sellaisia, Mailis kertoo talonmiehen todenneen palohälyttimistä.

Mailis ei jäänyt tilanteessa toimettomaksi.

- Hommattiin joka huoneeseen palohälyttimset, koska se on aika harvinaisen tärkeä osa... Mä en voi ymmärtää, miksi täällä ei käytetä palohälyttimiä, Mailis paheksuu.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK suosittelee, että palovaroittimet sijoitetaan kaikkiin makuuhuoneisiin ja eteiseen. Ylemmissä kerroksissa palovaroitin sijoitetaan makuuhuoneiden lisäksi portaikon yläpuolelle. Jokaisessa kerroksessa on oltava vähintään yksi toimiva palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliömetriä kohti.

SPEK muistuttaa huolehtimaan siitä, että palovaroittimissa on toimiva paristo. Palovaroitinten toimintaa tulisi varmistaa kuukausittain painamalla varoittimen testinappia.