fbq
Whoopi_Goldberg_AOP_MAKSULLINEN_ea2ef1c6b2.jpg

Whoopi Goldbergin möläytys raivostutti viranomaisetkin – hyllytettiin tv-ohjelmasta

Vaikka suomalaisyleisö ei ole aikoihin nähnyt Whoopi Goldbergia televisiossa tai elokuvissa, hän on yhä näkyvä hahmo Yhdysvalloissa. Whoopi nimittäin on yksi ABC-kanavan suositun keskusteluohjelman The View’n julkkispanelisteista.

Nyt himoittu työpaikka panelistien pyöreässä pöydässä on uhattuna, koska Whoopi toi esille näkemyksensä toisen maailmansodan aikaisesta holokaustista. 

– Juutalaiset ja natsit olivat molemmat valkoisia ihmisryhmiä. Ja koska molemmat olivat valkoisia, kyse holokaustissa ei ollut rodusta vaan epäinhimillisyydestä, Whoopi totesi. 

Tässä ovat vuoden 2021 Oscar-ehdokkaat – yhdelle elokuvalle peräti 12 ehdokkuutta

Whoopin kommentti herätti raivon niin katsojissa kuin tv-ohjelman työryhmässä.

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Ilmoitus päättyy

Hänen näkemyksensä juutalaisten kansanmurhasta nousi kansainväliseksi uutiseksi ja synnytti välittömän vastareaktion. Lausunnosta loukkaantuneiden joukossa oli niin Israelin New Yorkin pääkonsuli, keskitysleirimuseosta vastaava Auschwitz Memorial kuin antisemitismiä vastaan toimiva Anti-Defamation League -järjestö. 

– Ei ole epäilystäkään, etteikö holokaustissa olisi ollut kyse rodusta. Sellaisena natsit näkivät asian, kun pyrkivät systemaattisesti häikäilemättömällä julmuudella tuhoamaan juutalaisen kansan, järjestön puheenjohtaja Jonathan Greenblatt kommentoi Whoopin lausuntoa.

Whoopi yritti korjata tapahtunutta esittämällä julkisen anteeksipyynnön. Omien sanojensa mukaan hän ilmaisi itseään väärin.  

– Holokaustissa oli todellakin kyse rodusta, sillä Hitler ja natsit pitivät juutalaisia alempiarvoisena rotuna. Sanavalinnoilla on merkitystä omalla kohdallanikin. Olen pahoillani kommenteistani, ja korjaan virheeni. Olen juutalaisten puolella, Whoopi totesi tv-lähetyksessä. 

Anteeksipyyntö ei kuitenkaan riittänyt kaikille. Hänet hyllytettiin The View'sta kahdeksi viikoksi, ja raivo aiheen ympärillä jatkaa vellomistaan.

Tältä näyttää odotettu Jurassic World -elokuvasaagan päätösleffa – traileri julki

Seuraa meitä somessa